Menu




Debiutavo pirmas elektrinis JCB teleskopinis krautuvas

Technikos naujienos 23.11.2020   

Debiutavo pirmas elektrinis JCB teleskopinis krautuvas


Kompanija JCB pristatė 100 % elektrinį krautuvą 525-60E, kuris yra tokio pat našumo kaip ir dyzelinė versija, tačiau gerokai draugiškesnis aplinkai. 

JCB ir toliau plečia akumuliatorių varomų, nulinės emisijos sprendimų pasiūlą. Prie naujausio 1 tonos elektra varomo savivarčio 1TE ir 3,5 t keltuvas Teletruk 35,33E prisijungė krovos mašina 525-60E, kurio dizainas mažai skiriasi nuo dyzelinu varomo jos analogo, tačiau dyzeliniam varikliui skirtoje vietoje įmontuota 96 V ličio jonų akumuliatorius. Anot gamintojo, elektrinė naujovė turėtų sudominti ir žemės ūkio sektorių.

Baterija maitina du elektrinius variklius, vienas (23 AG) skirtas transmisijai, antras (30 AG) – hidraulinei sistemai. Hidraulinės sistemos siurblio didžiausias našumas 80 l/min.

525-60E turi tokį pat įkroviklį kaip ir kiti JCB E-Tech modeliai. Jis gali įkrauti akumuliatorių per 8-10 valandų, naudojant standartinį 240 V, 16A maitinimo šaltinį. Pasirenkamas universalus įkroviklis akumuliatorių įkrauna vos per 35 minutes. Akumuliatorių galima įkrauti 5 000 kartų, o tai prilygsta maždaug 10 000 darbo valandų.

Elektrinio krautuvo kabinoje triukšmo lygis tik 66,7 dB. Kabinoje įrengtas 2,2 kW šildytuvas, šildomi priekiniai, galiniai ir šoniniai langai bei šildoma sėdynė.

Išoriniai krautuvo matmenys nesikeičia, palyginti su dyzeliniu analogu, o didžiausia 525-60E keliamoji galia yra 2,5 t, o keliamoji galia didžiausiame 6,0 m aukštyje – 2,0 t. Jį galima naudoti su šakėmis, įvairiais kaušais ir dauguma kitų priedų. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...