Menu




Rovaltra partnerių laukia naujajame centre

Įvykiai 30.01.2020   

Rovaltra partnerių laukia naujajame centre


Sausio pradžioje duris atvėrusios naujos būstinės šiuolaikiškumą ir pažangą liudija ne tik moderni pastato išvaizda bei naujausia technikos remonto įranga aprūpintos dirbtuvės. Pagalvota ir apie kitas, ne tokias reikšmingas, bet svarbias atvykusiųjų patogumo detales, pavyzdžiui, automobilių parkavimo aikštelėje įrengta speciali stovėjimo vieta su krovimo stotimi elektromobiliams. 

Apie 2 000 kv. m ploto technikos pardavimo ir paslaugų centro statybos netruko nė metų, o investicijos į jį siekė apie 2 mln. eurų. „Technikos prekybos įmonėms ne pats geriausias metas, tačiau niekas nesitęsia amžinai, krizės taip pat, o judėti pirmyn įpareigoja ir klientai, ir mūsų atstovaujamos technikos gamintojai, ir įmonės darbuotojai“, – pagrindinį akstiną plėstis nurodė „Rovaltra“ generalinis direktorius Romualdas Trainaitis. Pasak jo, naujos patalpos erdvesnės, patogesnės, todėl pirmiausia pagerės įmonės dirbančiųjų darbo sąlygos. „Aukštesnė bus ir mūsų verslo partnerių įsigytos technikos aptarnavimo kokybė. Nereikės traktorių laikyti lauke. Vienu metu apžiūrai ir remontui galime priimti beveik 14 traktorių“, – centro galimybes pristatė įmonės vadovas.

Į padalinio atidarymo iškilmes atvyko per 160 svečių, tarp kurių ir ilgamečiai Rovaltros atstovaujamos technikos pirkėjai, ir verslo partneriai. Su įkurtuvėmis Lietuvos įmonę pasveikino džiovyklų ir grūdų ruošos įrangos gamintojos Antti-Teollisuus Oy viena iš savininkių, Tarybos pirmininkė Kaiza Izotala (Kaisa Isotalo), tarptautinės korporacijos AGCO viceprezidentas ir traktorių gamintojos Valtra generalinis direktorius Jaris Rautjarvis (Jari Rautjärvi), AGCO Šiaurės Europos ir Baltijos šalių plėtros direktorius Kristjanas Devantje (Christian Devantier) bei kitų kompanijų atstovai. 

Svarbiausią vietą Rovaltros atstovaujamos technikos asortimente užima suomiški Valtra traktoriai. „Pirmą kartą su suomiais susitikome 1989-aisiais, o prekiauti jų mašinomis pradėjome 1996-aisiais. Per mano rankas Lietuvos žemdirbiams pristatyta apie 2 500 naujų suomiškų traktorių. Kiek jų buvo nupirkta naudotų, jau niekas ir nesuskaičiuos, bet tikrai daug“, – apie daugiau kaip 20 metų trunkančią partnerystę užsiminė R. Trainaitis. 

Centro atidarymo renginyje pagerbti ir gintarinėmis pasagomis už ilgametį bendradarbiavimą apdovanoti ištikimiausi bei daugiausia technikos iš Rovaltros įsigiję ūkininkai bei žemės ūkio bendrovės, tarp kurių absoliutus lyderis Kėdainių r. ūkininkas Saulius Dambrauskas, įsigijęs net 16 Valtra traktorių ir 4 Merlo krautuvus. 

Naujajame Rovaltros centre technikos apžiūros ir remonto dirbtuvių plotas užima 500 kv. m, atsarginių dalių sandėliui skirta 130 kv. m, tačiau jos laikomos trimis aukštais, tad sandėliavimui paskirtas plotas viršija 500 kv. m. Įrengta ir nedidelė technikos ekspozicija. Planuojama, kad naujajame filiale dirbs 25 darbuotojų komanda: 8 vadybininkai, 12 techninės priežiūros specialistų, 3 sandėlio darbuotojai ir 2 serviso meistrai. Įmonės planuose ir dar vienas padalinys, tik kur jis numatytas, R. Trainaitis neatskleidė.

Profi Lietuva info

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...