Menu




Žemės ūkio technikos rinkoje - nežinomybė

Rinka 17.11.2020   

Žemės ūkio technikos rinkoje - nežinomybė


Antroji pandemijos banga gali sulėtinti žemės ūkio mašinų rinkos aktyvumą, nors atsigavimo ženklų po pirmojo virusinės ligos protrūkio ir visuotinio karantino būta. 

Tokią žinutę pasiuntė FederUnacoma (Italijos žemės ūkio mašinų gamintojų asociacijos) prezidentas Alesandras Malavoltis (Alessandro Malavolti). Kalbėdamas spaudos konferencijoje, vykusioje virtualioje Italijos EIMA žemės ūkio technikos parodoje, jis teigė, kad epidemijos atsinaujinimas gali sulėtinti visas rinkas, taip pat ir Europos.

Jo nuomone, dėl karantino daugumoje valstybių ir gamyklų uždarymo pavasarį buvo galima numatyti ir gamybos sumažėjimą. „Poveikis, kurį gali sukelti naujos ribojamosios priemonės, yra sunkiai nuspėjamos", - pridūrė jis.

FederUnacoma prezidentas Alessandro Malavolti (dešinėje) ir generalinė direktorė Simona Rapastella

Nors prognozuoti žemės ūkio technikos ateitį šiandien sudėtinga, A. Malavolti pabrėžė kad žemės ūkio sektorius – vienas iš stabiliausių verslų, todėl didelių sukrėtimų turėtų išvengti.

FederUnacoma traktorių registracijos duomenimis, per devynis šių metų mėnesius JAV naujų traktorių registracijos skaičiai išaugo 14,7 % (iki maždaug 219 000 vnt.), 4,7 % daugiau (iki maždaug 544 000 traktorių) jų registruota ir Indijoje, o Vokietijos traktorių rinka padidėjo +7,7 %, iki maždaug 24 000 vnt.

Teigiamos tendencijos taip pat buvo užfiksuotos ir Kanadoje (+ 8,9 %/19 000 vienetų) ir Rusijoje, kai per pirmuosius 2020 m. aštuonis mėnesius registruota apie 18  000 traktorių (+ 0,7 %).

Po staigių traktorių pardavimų sumažėjimo Italijoje per pirmąjį pusmetį, registracijos skaičiai išaugo (20,7 %) rugsėjo mėn., daugiau traktorių (7,5 %) registruota ir spalį, palyginti su tuo pačiu 2019-ųjų laikotarpiu. Vis dėlto Italijos traktorių rinka per pirmuosius dešimt šių metų mėnesius susitraukė 10 %.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...