Menu




Dotnuva Baltic rezultatai: 2019-2020 finansiniais metais pelnas augo 11 procentų

Rinka 16.11.2020   

Dotnuva Baltic rezultatai: 2019-2020 finansiniais metais pelnas augo 11 procentų


Linas Agro Group priklausanti ir paslaugas bei prekes žemdirbiams teikianti UAB Dotnuva Baltic per 2019-2020 finansinius metus išlaikė stabilias pajamas ir daugiau kaip dešimtadaliu padidino pelną. Daugiausia įtakos tam turėjo pastebimai išaugusios prekybos nauja žemės ūkio technika apimtys Lietuvoje.

Per 2019-2020 finansinius metus UAB Dotnuva Baltic pajamos siekė 68,9 mln. eurų, o pelnas augo 11 proc. iki 7,2 mln. eurų. Palyginimui: per 2018-2019 finansinius metus bendrovės pajamos buvo 69,5 mln. eurų, o pelnas 6,5 mln. eurų.

„Praėjusių finansinių metų rezultatus vertiname pozityviai. Juos didele dalimi nulėmė išaugę žemės ūkio technikos pardavimai Lietuvoje. Šiemet, po dvejų gana prastų metų, derliaus prognozės buvo kur kas optimistiškesnės, tad mūsų klientai turėjo daugiau galimybių investuoti į naują techniką. Juos tam paskatino ir europinės programos žemės ūkio technikos atnaujinimui“, – sako Jonas Bakšys, Dotnuva Baltic generalinis direktorius.

Dotnuva Baltic generalinis direktorius Jonas Bakšys

Augant žemės ūkio technikos rinkai, bendrovė naujos technikos pardavimus Lietuvoje augino 28 proc., o naudotos – net 2,6 karto. Pašarų ruošimo technikos pardavimai augo 36 proc., o traktorių pardavimai – net 58 proc. Didžiausias sandoris traktoriams įsigyti buvo pasirašytas su Lietuvos kompanija – jo vertė siekia net 1,5 mln. eurų. Žemės ūkio technikos aptarnavimo veiklos pajamas bendrovė augino 25 proc.

Dotnuva Baltic pardavimai iš sėklų veiklos per finansinius metus sumažėjo 2 proc., o Lietuvoje ir eksportui realizuotų sėklų kiekis augo 4 proc. Nežymų pardavimo pajamų mažėjimą nulėmė vidutiniškai 5,5 proc. sumažėjusi sėklų pardavimo kaina, kuriai įtakos turėjo pigesnė sėklų žaliava. Bendrovė skaičiuoja, kad 2019-2020 derliaus metais (nuo liepos 1 d. iki birželio 30 d.) Lietuvoje sertifikuota beveik 73 tūkst. tonų sėklų – 6,5 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Bendrovė pastebi didėjančią žieminių javų ir pašarinių mišinių paklausą.

Kaip sako J. Bakšys, pozityvios įtakos bendrovės rezultatams turėjo ir suvaldyta pirmosios pandemijos bangos įtaka – siekiant užtikrinti operatyvius procesus, į elektroninę erdvę buvo perkeltas tiek klientų konsultavimas, tiek ir naujų sutarčių pasirašymas, o sklandų technikos dalių tiekimą padėjo užtikrinti kurjerių tarnybos. Taip pat, atlaisvėjus pirmojo karantino apribojimams, buvo sėkmingai atnaujintas technikos ir dalių iš užsienio valstybių tiekimas iš užsienio.

Naujais finansiniais metais bendrovė pirmiausia koncentruosis į sėklų ruošimo pajėgumų didinimą – jau suplanuota 1,3 mln. eurų investicija į modernų sandėlį, padėsiantį užtikrinti maksimaliai efektyvią logistikos grandinę. Taip pat – į žemės ūkiui reikalingos įrangos ir technikos asortimento atnaujinimą, inovatyvius sprendimus klientams, tokius kaip išmaniosios žemdirbystės sistema ar išmanioji reguliuojamojo drenažo sistema.

Dotnuva Baltic finansiniai metai prasideda liepos 1 d. ir baigiasi birželio 30 d.



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...