Menu




Atnaujintų Väderstad Spirit 400C/S sėjamųjų užsakymai pranoko lūkesčius

Technikos naujienos 12.11.2020   

Atnaujintų Väderstad Spirit 400C/S sėjamųjų užsakymai pranoko lūkesčius


Väderstad atnaujino pneumatinę Spirit 400C/S sėjamąją, suteikdama jai išskirtinį sėjos tikslumą, patogų valdymą elektronika ir didesnį našumą, t. y. ir mažesnio darbinio pločio mašinos įgijo pasiteisinusias didžiųjų serijos modelių savybes. Atnaujintų modelių užsakymai kitam sezonui, net ir padvigubinus gamybos apimtis, sunkiai įvykdomi.

Pasak Švedijos kompanijos antrinės įmonės Lietuvoje vadovo Romo Naudžiūno, poreikis atnaujinti mažesnio darbinio pločio modelius buvo jau seniai. „Dirbti kuo efektyviau, kuo tiksliau aktualu, nepriklausomai nuo ūkio dydžio. Kompanija siekia, kad inovatyvi elektronika, hidraulika, pažangi konstrukcija ir kiti naujausi Väderstad sprendimai būtų prieinami visiems, taip pat ir nedideliems ūkiams, kurie irgi siekia didesnio našumo ir ūkio konkurencingumo“, – pabrėžia R. Naudžiūnas.

Naujoji Spirit 400C/S pasižymi inovatyvia E-Control valdymo sistema, apimančia ISOBUS Task Control. Atnaujintos konstrukcijos Spirit 400C/S modeliuose pakeista hidraulinė sistema, įrengta SeedEye sėklavamzdžių užsikimšimo stebėjimo sistema, pagerinta prieiga prie priežiūros taškų ir kitų mašinos komponentų.

„Gerai žinomas įspūdingas Spirit sėjamųjų tikslumas, sėjant dideliu greičiu, jau galimas ir Spirit 400C/S, – sako Bjornas Jensonas (Björn Jeansson), Väderstad produktų grupės komercijos vadovas. – Dirbdamas lauke operatorius visiškai kontroliuoja sėjos procesą iPad planšete, valdydamas Väderstad E-Control sistemą. Sėjamojoje Spirit 400C/S įrengus SeedEye jutiklius, sėklų ir trąšų išsėjimas atvaizduojamas valdymo terminale realiuoju laiku. Jei nukrypstama nuo normos, sistema SeedEye iškart apie tai įspėja, kad būtų galima greitai išspręsti problemą be neigiamo poveikio sėjai“.

Keturių metrų pločio Spirit 400C/S turi didelės talpos sėkladėžę su integruotu ventiliatoriumi. Dvi užlipimo platformos ir atvira sėjamosios konstrukcija leidžia lengvai pasiekti visus jos komponentus. Atnaujinus hidrauliką, Spirit 400C/S pristatoma su aktyvaus sėklų noragėlių slėgio sistema, reguliuojamu galinių akėčių spaudimu ir turi automatinį sekcijų valdymą galulaukėse.

Galima įsigyti tik sėkloms skirtą versiją Spirit 400S, taip pat modifikacijas su lokalaus trąšų įterpimo įranga Spirit 400C FIX ir Spirit 400C InLine. FIX versija trąšas įterpia 5 cm pločio juostomis su 125 mm tarpais, prieš kiekvieną sėklų eilutę, o Spirit 400C InLine skirta įterpti nedideles startinių trąšų normas kartu su sėklomis, per atskirą išleidimo angą sėklų noragėliuose.

Naujų Spirit 400C/S serijinė gamyba prasidės 2021 m. vasarį, tačiau jų užsakymai jau dabar gerokai viršijo gamintojo lūkesčius. „Net ir padvigubinus šių sėjamųjų gamybą, jų poreikis ateinančiam pavasariui nepatenkinas. Džiaugiamės, kad Lietuvos ūkininkai taip pat įvertino bei patikėjo atnaujintos Spirit 400C/S pranašumais. Kitą sezoną Lietuvoje dirbs per 10 šių sėjamųjų“, - komentuoja Väderstad Lietuva vadovas.

Lietuvoje iš viso dirba beveik 200 vnt. 3,0-9,0 m darbinio pločio sėjamųjų Spirit. Populiariausias segmentas – 6,0 m darbinio pločio modeliai. Väderstad Lietuva teigimu, kasmet auga modelių su trąšų įterpimo įranga pardavimai.



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...