Menu




Väderstad Tempo didina pardavimų tempą

Įvykiai 30.01.2020   

Väderstad Tempo didina pardavimų tempą


Švedijos kompanijos Väderstad, specializuotos žemės dirbimo ir sėjos technikos įmonės, istorijos metraštyje atsiras dar vienas reikšmingas įrašas, susijęs su tiksliosiomis sėjamosiomis Tempo. Šio modelio mašinoms priklauso prieš trejus metus pasiektas tiksliosios kukurūzų sėjos greičio rekordas, o pernai įsigyta 5 000-toji 12 eilučių Tempo V 12.

Simbolinė sėjamosios įteikimo ceremonija įvyko praėjusioje parodoje „Agritechnica“. 5 000 mašinos pirkėjas – prie Apoldos miesto (vidurio-rytų Vokietijoje, Tiuringijoje) įsikūrusi žemės ūkio paslaugų įmonė „Kürbs“, valdanti dar ir 350 ha ploto ūkį, o paslaugas teikianti 1 200 ha plote. „Pirmąją 12 sėjos eilučių sėjamąją įsigijome 2018-aisiais. Jos panaudojimo sritis labai plati, su mašina tiksliai sėjame įvairius augalus: cukrinius runkelius, saulėgrąžas, kukurūzus, sojas ir rapsus“, – sėjamosios panaudojimo galimybes gyrė įmonės atstovas Štefanas Kiurbsas (Stefan Kürbs). Antrąjį tokį patį modelį jis pasirinko dėl didelio sėjamųjų Tempo darbinio greičio ir išskirtinio sėjos tikslumo. 

Tiksliąsias sėjamąsias Tempo Švedijos kompanija „Väderstad“ gamina nuo 2012 m. 2017-aisiais Tempo pasiekė 20 km/val. viršijantį tiksliosios kukurūzų sėjos greičio rekordą (502,05 ha per 24 valandas). Pasaulio rekordą pasiekusi tikslioji sėjamoji iš esmės pakeitė kukurūzų sėją „Su patentuota „PowerShoot“ technologija ji dirba preciziškai tiksliai. Tobulai išlaikomas ne tik atstumas tarp atskirų sėklų, bet ir sėjos gylis. Greitis ypač didelis – iki 18 km/val. Taigi Tempo sėja ir tiksliai, ir greitai“, – sako Väderstad rinkodaros vadovas Maksimilianas fon Kiunsbergas (Maximilian von Künsberg).

 

Lietuvos įmonės Väderstad duomenimis, šalyje parduota 20 šio modelio sėjamųjų. Kasmet jų pardavimai auga. Populiariausios Tempo F 6-8 – 6 arba 8 eilučių su pasirenkama trąšų įterpimo įranga – sėjamosios. „Šiemet jau užsakyta ir Tempo V 6-12 – tai universali sėjamoji, kurios tarpueilių plotį ir eilučių skaičių galima keisti ir pritaikyti skirtingų augalų sėkloms sėti, pavyzdžiui, cukriniams runkeliams ir rapsams. Su priekine trąšadėže sėjos metu įterpiamos ir trąšos, – mašinas pristato Lietuvos įmonės vadovas Romas Naudžiūnas. Jo teigimu, mūsų šalies ūkininkai taip pat pažymi, kad, palyginti su įprastomis sėjamosios, Tempo sėja tiksliai ir dideliu greičiu, išvengiama praleistų ir dviejų sėklų į tą pačią vietą išsėjimo. Sėjamoji dirba našiai, dėl didelio greičiu – rekomenduojamas greitis – 10–17 km/val.

R. Naudžiūno pabrėžia, kad švedams pavyko pasiekti išskirtinį sėjos tikslumą dėl patentuotos „PowerShoot“ technologijos – kiekvienos sėklos judėjimas iki pat dirvos kontroliuojamas oro slėgiu, todėl nei didelis greitis, nei vibracijos, nei nelygaus reljefo laukai, neturi įtakos sėjos tikslumui. 

Apie Profi išbandytą tiksliąją sėjamąją Väderstad Tempo TPL 24 skaitykite 2019 m. Profi Lietuva Nr. 3.

Profi Lietuva info



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...