Menu




Į kompiuterinį žaidimą perkeltas profesionalus ūkininkavimas

Įvykiai 29.10.2020   

Į kompiuterinį žaidimą perkeltas profesionalus ūkininkavimas


Ūkininkaujantys kompiuterinių žaidimų mėgėjai jau gali įvertinti rinkoje pasirodžiusį itin realistišką kompiuterinį žaidimą „Profesionalus ūkininkas: galvijai ir pasėliai“. Naujas žaidimas ne tik įtraukia į virtualų kasdienio darbo pasaulį, bet ir stebina tikroviškumu bei išskirtiniu dėmesiu detalėms.

Spalio viduryje Landwirtschaftsverlag Münster su partneriais Masterbrain Bytes ir Toplitz Productions populiariausiose žaidimų platformose išplatino pilną kompiuterinio žaidimo „Professional Farmer: Cattle and Crops“ („Profesionalus ūkininkavimas: galvijai ir pasėliai“) versiją. Žaidimas galimas vokiečių, anglų, prancūzų, italų, ispanų, lenkų ir rusų kalbomis.

Naujas kompiuterinis žaidimas supažindina žaidėjus su kasdieniu ūkininkų darbu. Gerą įspūdį palieka žaidimo aplinkos tikroviškumas ir išskirtinis dėmesys detalėms. Visi darbai ūkyje, pradedant laukų įdirbimu, sėja iki derliaus nuėmimo atliekami virtualiomis egzistuojančių žemės ūkio mašinų kopijomis. Gyvulių priežiūros darbai irgi ne paskutinėje vietoje, jų atlikimas turi būti koordinuojamas ir derinamas tarp fermos darbuotojų. 

Žaidėjai gali patirti, koks atsakingas ir kupinas iššūkių yra profesionalus ūkininkavimas. „Tai geriausia žemės ūkio reklama, kuri taip pat parodo, kokia svarbus ūkininkų vaidmuo“, – sako dr. Landwirtschaftsverlag generalinis direktorius Ludgersas Ludgeras Šulce Palsas (Ludger Schulze Pals).

Galvijus auginti ir pasėlius prižiūrėti galima laisvai arba nustatyti labai specialias užduotis. Norėdami pradėti, žaidėjai per išsamų interaktyvų mokymo kursą supažindinami ir su žaidimo schema, ir su ūkio darbų pagrindais. Tada jie gali nedelsdami pritaikyti įgytas žinias, pasirinkdami penkis žaidimo scenarijus:

1 scenarijus „Nuo sėjos iki derliaus“: žaidėjai rūpinasi 3,5 ha vasarinių javų ir 5 ha kukurūzų pasėliu nuo sėjos iki derliaus nuėmimo.

2 scenarijus „Žolė visada žalesnė“: ši žaidimo dalis apima žolės šienavimą, vartymą, grėbimą, ritinių presavimą ir surinkimą.

3 scenarijus „Leisk jiems augti“: žaidėjai rūpinasi savo jaučiais, pradedant veršelių pirkimu ir baigiant jaučių pardavimu.

4 scenarijus „Artėja žiema“: laukas dirbamas ir tręšiamas. Žaidėjai sužino skirtumus tarp mineralinių ir organinių trąšų.

5 scenarijus „Kukurūzų burbuolių tiekimas“: dorojamas kukurūzų derlius ir masė naudojama biodujoms gaminti.

Užbaigus scenarijus, žaidėjas gali toliau valdyti ir plėtoti savo virtualų ūkį be apribojimų.

„Tikslas buvo sukurti išsamų ir tikrovišką žemės ūkio modeliavimą, ir mums tai pavyko“, - sako Larsas Beinsenas (Lars Beinesen), Masterbrain Bytes generalinis direktorius. Be to, jis žada, kad šis žaidimas toliau bus plėtojamas, nes idėjų vis dar yra daug.

Žaidimas jau yra prieinamas pagrindinėse internetinių žaidimų rinkose, tokiose kaip Steam (store.steampowered.com), Old Old Games (GOG.com) ir kitose platformose, taip pat kai kuriose mažmeninės prekybos ir tiesiogiai Landwirtschaftsverlag internetinėse parduotuvėse. Preliminari kaina yra 29,99 euro.

Daugiau informacijos apie kompiuterinį žaidimą „Profesionalus ūkininkas: galvijai ir pasėliai“ galite rasti oficialioje svetainėje: https://www.cattleandcrops.com/, taip pat Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Steam ir Discord.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...