Menu




Manitou NewAg XL - nauja teleskopinių krautuvų serija

Technikos naujienos 21.10.2020   

Manitou NewAg XL - nauja teleskopinių krautuvų serija


Manitou įmonių grupė pristato naują teleskopinių krautuvų seriją, skirtą intensyviam naudojimui. NewAg XL serija kol kas apima du modelius.

Siekdama išplėsti NewAg žemės ūkio teleskopinių krautuvų pasiūlą, Manitou pristato naują NewAg XL seriją, kurioje kol kas du modeliai - MLT 841 ir MLT 1041, kurių keliamoji galia didesnė kaip 4,1 t, o kėlimo aukštis 7,60–9,65 m. Šios dvi mašinos, skirtos intensyviam darbui, naudojant jas daugiau kaip 1 300 valandų per metus. Tai stambių augalininkystės ūkių, biodujų įmonių, žemės ūkio rangovų, kooperatyvų mašinos, turinčios tą pačią DNR kaip ir kiti NewAg modeliai, tačiau yra našesni ir patogesni. 

Gamintojo teigimu, naujieji modeliai išsiskiria aukštu komforto lygiu. MLT 841/1041 krautuvų kabina – viena tyliausių rinkoje. Triukšmo lygis iki 69 dBA. „Mūsų tikslas visų pirma yra apsaugoti naudotojų sveikatą, tuo pačiu pateikti jiems galingas, gamybos sąnaudas mažinančias mašinas. Dėl itin geros garso izoliacijos pavyko sumažinti triukšmo lygį. Dirbant su naujaisiais krautuvais triukšmas neblaškys operatoriaus dėmesio ir sumažins darbo metu patiriamą nuovargį. Manitou žengia dar toliau, siūlydama pneumatinės sėdynės su išmaniąja pakaba pasirinkimo galimybę. Sėdynė automatiškai prisitaiko prie bet kokio dangos paviršiaus ir sumažina vibracijas daugiau kaip 50 %, užtikrindama optimalią operatoriaus nugaros apsaugą“, – naujų mašinų savybes pristato Arno Sochas (Arnaud Sochas), Manitou teleskopinių krautuvų padalinio vadovas.

Naujų modelių dizainas išlaiko nuoseklumą. Kaip ir kitų mažesniųjų modelių apsauginės grotelės sumontuotos kabinos išorėje, o jų skersinių juostų kampas parinktas toks, kad neužstotų matomumo visame kėlimo aukštyje. Be kitų naujovių, įrengtas LED apšvietimas įsijungia automatiškai, kiekvieną kartą atidarius duris, kad apšviestų Easy-step pakopą ir užtikrintų saugų ir lengvą priėjimą prie operatoriaus darbo vietos ir dieną, ir naktį. Komfortą didina ir daugybė daiktadėžių. 

Siekiant užtikrinti didelį našumą intensyviai naudojant, naujuose Manitou teleskopiniuose krautuvuose įrengti naujo kartos Etapo V 141 AG Yanmar varikliai, suteikiantys 12 % didesnį sukimo momentą, tuo pačiu mažinantys degalų sąnaudas 11 %, palyginti su ankstesniais modeliais. 

Degalų bako talpa padidinta 13 %. Gerokai išplėstas pasirenkamos įrangos sąrašas: High View kamera, leidžianti operatoriui pakraunant matyti priekabos vidų, Active CRC strėlės pakaba, kuri sumažina smūgius važiuojant su kroviniu, Comfort Steering System sumažina vairo pasukimų skaičių 40% ir kita įranga.  

NewAg XL lengviau prižiūrėti ne tik dėl geresnės prieigos prie tepimo taškų, bet ir ilgesnių techninės priežiūros intervalų. Be jau esamų Classic, Premium ir Elite komplektacijos lygių, atsiranda Platinum komplektacija, kurioje yra minėtoji Comfort Steering System (CSS), vaizdo kameros, adaptyvinė sėdynė, automatinė tepimo sistema, EcoStop funkcija ir kita.

Naujuosius modelius serijiniu būdų numatyta pradėti gaminti 2021 m. pirmąjį ketvirtį.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...