Menu




Lemken švenčia 240 metų veiklos sukaktį

Įvykiai 20.10.2020   

Lemken švenčia 240 metų veiklos sukaktį


1780 metais Vilhelmo Lemkeno (Wilhelmus Lemken) įkurta kompanija tebėra šeimos rankose ir valdoma septintosios kartos atstovo – Nikolos Lemken (Nicola Lemken). 

Šeimos verslas prasidėjo nuo nedidelės kalvės prie Žemutinio Reino, Ksantene (Xanten). Šiandien Lemken yra viena iš didžiausių žemės ūkio technikos gamintojų, turinti daugiau kaip 1 600 darbuotojų ir 29 prekybos vietas visame pasaulyje. Šeimos įmonė šiemet mini įmonės 240-metį su daugybe darbuotojų, pardavimo partnerių ir klientų akcijų.

Prieš 240 metų vietos žemdirbiams buvo Lemkenų kalvėje buvo sukonstruoti pirmieji plūgai, kultivatoriai ir akėčios. Šios mašinos tebėra produktų asortimento dalis. Nuo 1969 m. Viktoras Lemkenas (Viktor Lemken) perėmė vadovavimą ir šeimos įmonėje pradėjo diegti naujoves. Ražienų įdirbimo mašinų gama nuo 1980-ųjų gerokai išsiplėtė: nuo gerai žinomo „smaragdinio“ modelio iki šiandieninio Rubin 10. 

1990-ieji metraštyje pažymėti kaip lūžio metai: atsivėrusios Rytų bloko šalių rinkos ir tolesnė orientacija į produkcijos eksportą lėmė dar įmonės didesnį augimą. Į asortimentą buvo įtrauktos sėjamosios ir sėjamųjų kombinacijos. Nuo tada darbuotojų skaičius nuolat didėjo.

Produktų portfelyje Lemken žemės ūkio inžinerijos specialistų komanda daugiausia dėmesio skiria dirvos įdirbimui, sėjai ir pasėlių apsaugai, koncentruojantis į mechaninės piktžolių kontrolės techniką, mat nuo šių metų pabaigos Lemken žada atsisakyti purkštuvų gamybos.

Mechaninės piktžolių kontrolės mašinų gamybai plėtoti susiklostė palankios aplinkybės dėl prieš dvejus metus Lemken įsigytos olandų kompanijos Steketee, kurios specializacija – kultivatorių ir žemės purenimo mašinų su tikslumą užtikrinančiomis vaizdo kameromis gamyba. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...