Menu




Massey Ferguson planuose – 18 000 traktorių per metus

Technikos naujienos 30.01.2020   

Massey Ferguson planuose – 18 000 traktorių per metus


Korporacija AGCO, kuriai priklauso Challenger, Fendt, Massey Ferguson ir Valtra prekės ženklai, investuoja 40 milijonų eurų į Prancūzijos Buvė (Beauvais) gamyklos, kurioje gaminami Massey Ferguson traktoriai, plėtrą. Įgyvendinus projektą, traktorių gamybos apimtys padidės iki 18 000 mašinų per metus. Nuo 1960 m. Buvė pagaminta iš viso 915 000 MF traktorių.

„Džiaugiamės, kad ištesėjome savo pažadą, duotą lygiai prieš metus, naujojo Logistikos centro Buvė atidarymo iškilmėse, kai paskelbėme apie 15,7 ha ploto įsigijimą šalia turimų “, – sako AGCO valdybos pirmininkas, prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Ričenhagenas (Martinas Richenhagenas).

Po fabriko rekonstrukcijos ir plėtros planuojama didinti ne tik pagaminamų per metus traktorių skaičių, bet ir dar labiau išplėsti jų gamą. Skaičiuojama, kad nuo 2015 m. pristatyta 18 naujų traktorių serijų. Iki 2023 m. numatyta pristatyti dar 10. „Užbaigus plėtrą, gamyklos teritorija užims iš viso 54 ha plotą, papildomos traktorių surinkimo patalpos užims 4,5 ha plotą. Bus sukurta papildomai 300 darbo vietų. Iš viso įmonėje dirbs iki 2 500 žmonių“, – Buvė plėtros projektą pristato AGCO vadovas. 

Pasak M. Ričenhageno, investicijos padidins technikos gamybos efektyvumą, pradės veikti ir kai kurių detalių, kurias anksčiau tiekdavo kiti tiekėjai, gamybos cechas. „Plastiko detalių gamyba mažesnių serijų traktoriams 3D spausdintuvu numatyta pradėti jau kitą mėnesį, o mažesnių metalinių – kitais metais. Planuojama ir kai kurių kitų komplektuojamų dalių gamyba“, - teigia AGCO vadovas. 

Per pastaruosius aštuonerius metus AGCO išleido investavo per 250 milijonų eurų Buvė gamybos centrą. 

Massey Ferguson nuo 2016 metų atstovauja Lietuvos bendrovė East West Agro. Iki šiol parduoda beveik 500 šio gamintojo mašinų. Populiariausi Massey Ferguson 7726 S ir Massey Ferguson 6713 S traktorių modeliai.

Profi ir Profi Lietuva info

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...