Menu




Europos traktorių rinkos barometras krypsta į minusą

Rinka 15.10.2020   

Europos traktorių rinkos barometras krypsta į minusą


Per pirmąjį šių metų pusmetį Europoje įregistruota apie 69 000 naujų traktorių. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu pardavimai sumažėjo daugiau kaip 12,0 %.

Europos žemės ūkio mašinų asociacijos CEMA duomenimis, 2020 m. pradžia, sausio ir vasario mėnesiai, jokio nuosmukio, palyginti su 2019-aisiais, nerodė, tačiau kovo mėn. naujų mašinų pirkimai smuko (-7,11 % palyginti su 2019 m.), o balandžio ir birželio mėn. dar daugiau (-12,03%). Skaičiai atspindi Europą sukausčiusią pandeminę situaciją.

CEMA duomenys rodo, kad naujų traktorių registracija Vokietijoje, vienoje didžiausių Europos rinkų, per pirmuosius šešis mėnesius sumažėjo vos 2,75 %, tačiau antrojoje pagrindinėje Prancūzijos rinkoje statistiniai skaičiai smuko beveik 19,0 %. Kitose trijose svarbiose Europos rinkose - Italijoje, JK ir Ispanijoje, per pirmąjį pusmetį registruota 17,98 %, 25,21 % ir 25,62% atitinkamai traktorių mažiau.

Iš visų registruotų naujų traktorių trečdalis sudaro mažesnės kaip 50 AG mašinos, du trečdaliai per 50 AG traktoriai. Remiantis CEMA statistiniais duomenimis, visų kategorijų ir visų gamintojų traktorių pardavimai per pirmąjį šių metų smuko palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu.

Rinkų atsigavimo tikimasi kitais metais, tačiau prognozuoti, esant blogėjančiai epideminei situacijai, sudėtinga.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...