Menu




Dotnuva Baltic plėtra: į sėklų sandėliavimo pajėgumus investuos 1,3 mln. eurų

Naujienos 05.10.2020   

Dotnuva Baltic plėtra: į sėklų sandėliavimo pajėgumus investuos 1,3 mln. eurų


Linas Agro Group priklausanti Dotnuva Baltic stiprina sėklų ruošimo pajėgumus ir į modernų sandėlį, padėsiantį užtikrinti maksimaliai efektyvią logistikos grandinę, Dotnuvoje (Kėdainių r.) investuos 1,3 mln. eurų. 

Naujojo sėklų sandėlio statybas planuojama pradėti 2021 metų pradžioje ir užbaigti rugpjūtį, prieš naująjį rudens sezoną. Sandėliavimo pajėgumai Dotnuvoje išaugs 89 proc. – 3,5 tūkst. m2 ploto sandėlyje vienu metu bus galima laikyti 2,1 tūkst. tonų sėklų.

„Sertifikuotų sėklų rinka Baltijos šalyse nuosekliai auga, tad siekdami sėkmingai joje konkuruoti ir kuo geriausiai atliepti savo klientų poreikius, investuojame į sandėliavimo pajėgumų plėtrą. Kasmet paruošiame 22-23 tūkst. tonų sertifikuotų sėklų, o naujasis sandėlis leis šį kiekį padidinti iki 30 tūkst. tonų. Turėdami didesnius sandėliavimo plotus, tapsime dar lankstesni – reikalingas sėklas galėsime paruošti dar anksčiau ir klientams pristatyti prieš prasidedant sėjos sezonui. Šis trunka vos kelias savaites, tad kokybiškų sėklų pristatymas laiku mūsų klientams yra itin svarbus“, – sako Jonas Bakšys, „Dotnuva Baltic“ generalinis direktorius. 

Pasak J. Bakšio, naujasis sandėlis užtikrins kur kas efektyvesnius ir greitesnius logistikos procesus ir taip leis bendrovei padidinti sėklų pardavimo apimtis tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Bendrovė stiprina pozicijas Latvijoje ir Estijoje, registruoja sėklų veisles Ukrainoje. Įprastai didžioji dalis (99 %) sėklų yra pristatomos į kliento ūkį, o didesni sandėliavimo pajėgumai reikš galimybę komplektuoti maksimalų krovinių skaičių į vieną regioną.

Dotnuva Baltic ekspertų vertinimu, sertifikuotų sėklų potencialas Lietuvos rinkoje yra gana didelis. Kelerius metus iš eilės šalyje sertifikuojama 75-77 tūkst. tonų sėklų, o tai sudaro apie 15 % apsėjamo ploto. Palyginimui: Vakarų Europos šalyse šis rodiklis vidutiniškai siekia 50 %, o Danijoje net 90 %.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...