Menu




Autonominis Kuhn Aura pašarų maišytuvas-dalytuvas

Technikos naujienos 05.10.2020   

Autonominis Kuhn Aura pašarų maišytuvas-dalytuvas


Sujungusi visas pašarų pakrovimo, svėrimo, maišymo, paskirstymo ir pristūmimo funkcijas, kompanija Kuhn pristato visiškai autonominį gyvulių šėrimo sprendimą – Kuhn Aura maišytuvą-dalytuvą.

Kuhn įmonių grupė vystė ne vieną autonominio pašarų mišinių gamybos ir gyvulių šėrimo koncepciją. Kol kas visos Kuhn Aura detalės nėra atskleidžiamos, tačiau įmonė didžiuojasi pagaliau pralaužusi ledus ir sukūrusi dėmesio vertą ir funkcionalią sistemą. Prieš penkerius metus pradėtas ALFS (autonominės gyvulių šėrimo sistemos) projektas pagaliau išvydo dienos šviesą ir jau buvo įvertintas - laimėjo inovacijų prizą virtualioje Prancūzijoje vykusioje parodoje Space 2020.

.

 

Panašiai, kaip ir dabartiniuose savaeigiuose maišytuvuose, priekinis atpjovimo–pakrovimo įtaisas atpjauną silosą tiesiai iš tranšėjos ir pakrauna į 3,0 m³ talpos rezervuarą. Roboto judėjimą už pastatų ribų valdo GPS RTK sistema kartu su odometru. Pastatų viduje mašinos važiuoja pagal Lidar jutiklių ir odometro duomenis.

Kuhn Aura varomas 56 AG (42 kW) dyzelinio variklio, ateityje bus galima ir hibridinė modifikacija, kaip energijos šaltinį naudojanti elektrą. Tokiu būdu sumažėtų ne tik išmetamų deginių, bet ir triukšmo lygis.

Didžiausias Kuhn Aura greitis 7,0 km/val. fermos kieme, šeriant robotas važiuoja 2,0 km/val. greičiu. Skaičiuojama, kad vienas autonominis pašarų maišytuvas-dalytuvas galėtų aprūpinti pašarais 280 melžiamų karvių bandą. Robotas Aura, kuris nepakrautas sveria 6,2 t, turėtų sudrebinti rinką 2021 m. pirmoje pusėje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...