Menu




Kompanija Merlo plečia našių teleskopinių krautuvų gamą

Technikos naujienos 29.09.2020   

Kompanija Merlo plečia našių teleskopinių krautuvų gamą


Italijos gamintojas stiprina žemės ūkiui skirtų teleskopinių krautuvų segmentą naujais modeliais, kurių didžiausia keliamoji galia net 6,5 t, o kėlimo aukštis – 8,8 m. Keliamoji galia didžiausiame aukštyje 5,0 t. Tubofarmer Heavy Duty serija pasipildė nauju TF65,9 modeliu, kurio galimos trys modifikacijos. Mašiną jau galima užsakyti ir Lietuvoje.

Galimos trys naujų teleskopinių krautuvų TF65.9 versijos: standartinės komplektacijos – TF65.9T, su kabinos amortizacijos sistema – TF65.9TCS, su kabinos amortizacijos sistema ir bepakope transmisija CVTronic.

Mašinose montuojamas Etapo V deginių emisijų standartus atitinkantis 4,5 l darbinio tūrio, 4 cl. FPT N45 variklis su DPF ir SCR deginių apdorojimo sistemomis. Didžiausia variklio galia 170 AG maksimali galia. Mašinose įrengta nauja HF (angl. High Flow) hidraulinė sistema, kurios siurblio didžiausias našumas 160 l/min. Didžiausias važiavimo greitis – 40 km/val.

Kaip ir kituose Merlo modeliuose įrengta rėmo horizontalumo išlyginimo sistema, kuri leidžia palaikyti krautuvą horizontalioje padėtyje. Gamintojas pabrėžia, kad naujoje mašinoje yra ir naujų sprendimų bei funkcijų. Pavyzdžiui, strėlės žeminimui panaudojama gravitacija, t.y. ji leidžiasi žemyn dėl savo svorio, o ne naudojant hidraulinį skystį. Tai mažina degalų sąnaudas, atliekant krovos darbus. 

Naujovė ir strėlės padėties atminties mygtukas – tai nauja funkcija Merlo teleskopiniuose krautuvuose, leidžianti išsaugoti strėlės padėtį, o darbo metu vienu mygtuko paspaudimu strėlė automatiškai grąžinama į nustatytą poziciją. Taip pat yra galimybė aktyvuoti strėlės plaukiojančią padėtį. Tuo metu kai strėlė yra ant žemės, automatizuotai įsijungia plaukiojanti padėtis, kuri leidžia patogiai atlikti darbus su valymo šepečiais, sniego valytuvais ar kita įranga.

Anot gamintojo, naujas našus teleskopinis krautuvas pravers ten, kur yra dideli kraunamų medžiagų kiekiai – biodujų jėgainėse, stambiose augalininkystės ūkiuose, grūdų elevatoriuose, lentpjūvėse ir t.t.

Italijos kompanijai Merlo Lietuvoje atstovaujančios bendrovės Rovaltra pardavimų vadovo Justo Lukšto teigimu, naujas modelis naudingai papildys teleskopinių krautuvų asortimentą. „Iki šiol našiausias iš Merlo žemės ūkio krautuvų buvo 5,5 t keliamosios galios ir 7,8 m kėlimo aukščio. Užsakymus naujiems modeliams jau priimame. Užsakymą kompanija įvykdytų kitų metų balandžio-gegužės mėnesį“, – sako J. Lukštas. Statybiniam segmentui Rovaltra siūlo 12,0 t kėlimo galios ar net 34,0 m kėlimo aukščio Merlo modelius.

Jo teigimu, šiemet iš Merlo teleskopinių krautuvų populiariausi modeliai – TF38.10 CS ir TF42.7CS, kurių parduota po 4. Šiemet planuojama naudotojams pristatyti iš viso per 20 teleskopinių krautuvų. 

 



gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...