Menu




Išmanesni Quadtrac ir Steiger AFS Connect traktoriai jau galimi ir Europoje

Technikos naujienos 16.09.2020   

Išmanesni Quadtrac ir Steiger AFS Connect traktoriai jau galimi ir Europoje


Šių metų pradžioje kompanija Case IH atnaujino traktorių gamą ir didžiuosiuose Case IH Quadtrac bei Steiger serijų traktoriuose įdiegdama AFS Connect technologijas, kurios suteikia galimybę nuotoliniu būdu stebėti mašinos darbą, analizuoti duomenis, juos archyvuoti, diagnozuoti sistemas, atnaujinti jų programinę įrangą ir kita. Išmanesni galiūnai debiutavo JAV vykusioje Commodity Classic parodoje. Kaip ir žadėta, naujos kartos Case IH Quadtrac bei Steiger jau pritaikyti Europos rinkai. Serijinė gamyba pilnu pajėgumu prasidės nuo 2021-ųjų.

Traktorių gamoje iš viso 14 traktorių su 420-620 AG varikliais. Quadtrac AFS Connect bus galima įsigyti su 470–620 AG (iš viso 8 modeliai), o Steiger AFS Connect 420–500 AG varikliais (iš viso 6 modeliai). Pagrindiniai atnaujinimai yra komfortiška naujo dizaino kabina ir telematinės sistemos.

Traktoriai su AFS Connect sistema turi išskirtinių galimybių: be standartinės duomenų perdavimo ir keitimosi jais funkcijos atsiranda galimybė analizuoti duomenų masyvus, t. y. ne tik nuotoliniu būdu stebėti mašinos parametrus, matyti istorinius duomenis, bet ir padėti geriau išnaudoti mašinos potencialą. Kiekvienas traktorius turi atskirą aktyvią direktoriją, kurioje saugomi visi istoriniai duomenys: degalų ir tirpalo AdBlue sąnaudos, variklio apkrova, sudaryti arba įkelti laukų žemėlapiai ir t. t. Visa tai lengvai pasiekiama, turint bet kokį išmanųjį prietaisą, pavyzdžiui, mobilųjį telefoną. Tereikia iš App Store arba Google Play atsisiųsti nemokamą AFS Connect programą, įdiegti ją, užsiregistruoti ir... visi mašinos duomenys, įskaitant valdymo terminalo vaizdą realiuoju laiku visada po ranka.

Quadtrac 470/500/540 ir Steiger 500 AFS Connect traktoriuose sumontuotas didesnis degalų bakas, todėl jį pildyti reikės rečiau. Degalų bako talpa padidinta net 44 % - nuo 1 230 iki 1 779 l. Numatytas iki 600 mval. alyvos keitimo intervalas, dėl to sumažėja eksploatacinės išlaidos bei išvengiama prastovų. Nebraskos traktorių bandymų laboratorija patvirtino, kad Case IH Quadtrac ir Steiger traktoriai yra galingiausi ir ekonomiškiausi traktoriai.

Traktoriuose galima rinktis dviejų tipų transmisijas. Ekonomiška, degalus taupanti PowerDrive transmisija persijungia 20 % greičiau, o Quadtrac 620 modelis turės rekordinį - net 682 AG variklį. CVXDrive — pirmoji bepakopė transmisija šarnyriniame 4WD traktoriuje automatiškai subalansuoja galią ir efektyvumą.

Telematinei sistemai veikti reikalingi trys komponentai: AFS Pro 1200 monitorius, AFS Vision Pro operacinė sistema ir AFS Vector Pro imtuvas. Šie elementai leidžia vartotojui sukonfigūruoti traktoriaus valdymą ir tikslų ūkinį funkcionavimą pagal savo poreikius.

Case IH kompanijai atstovaujančios bendrovės Dotnuva Baltic duomenimis, šiemet Baltijos šalyse jau parduoti 7 Quadtrac modeliai, deja, ratinis Steiger – kol kas nė vienas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...