Menu




Fendt tobulina autonimines robotizuotas sistemas

Naujienos 08.09.2020   

Fendt tobulina autonimines robotizuotas sistemas


Naujausi Fendt Xaver robotai ne tik atrodo kitaip, palyginti su ankstesne versija, bet ir turi naujus išsėjimo segmentus. Robotuose įdiegta ir daugiau inovatyvių sprendimų.

Elektriniame Fendt Xaver, kurį sukūrė AGCO įmonių grupė, bendradarbiaudama su Precision Planting, įrengtas vSet išsėjimo segmentas sėklas įterpia individualiai centimetro tikslumu iš anksto nustatytais atstumais.

Sėjos tikslumą ateityje planuojama dar patobulinti, įrengus jutiklius, kurie fiksuotų dirvožemio drėgmę, temperatūrą, humuso sudėtį, įvertintų augalų liekanų kiekį. Pagal gautus konkrečiomis sąlygomis duomenis koreguotųsi ir sėjos gylis.

Naujieji Xaver yra triračiai, vairuojamasis – galinis ratas. Didesni ratai padidino kontaktinį su dirva plotą, padidėjo ir aparato prošvaisa, geriau išlaikomas sėjos gylis, galulaukėse robotas greičiau apsisuka. Galinis ratas atlieka ir volavimo funkciją, švelniai sutankina dirvą šonuose ir virš sėklos.

Priekinių ratų svoris padeda padidinti noragėlių spaudimą į dirvą, sėjant priemolio dirvožemyje. 2,0 m ilgio roboto svoris padidėjo nuo maždaug 150 iki 250 kg.

Sėkladėžės talpa padidinta iki 20 l. Gamintojo teigimu, jos pakanka apsėti maždaug 0,5 ha, kas sudaro 90 000 sėklų/ha. Ličio jonų akumuliatoriaus talpa buvo padidinta iki 2,6 kWh, tad robotas gali dirbti maždaug 1,5 val., kol grįžta į bazinę stotį įkrovimui. Fendt skaičiuoja, kad šeši robotai gali apsėti maždaug 3 ha plotą per val.

Naujos kartos Fendt Xavier turi VarioGuide navigacijos sistemą, tad FendtONE platforma leidžia keistis informacija tarp traktoriaus ir roboto, taip pat tarp roboto ir ūkio duomenų bazės.

Xaver susieja visus pasėlius ūkyje, šia informacija mes galime naudotis, atliekant kitus tolesnius darbus, pavyzdžiui, purškiant augalų apsaugos priemones, naikinant piktžoles mechaniškai ir tręšiant, nepriklausomai, ar tai daro robotai, ar traktoriai, - sako dr. Beno Piklmaieris (Benno Pichlmaier), AGCO korporacijos pasaulinių technologijų ir inovacijų direktorius. - Būtina robotų parko technologijos sąlyga yra patikimas mobiliojo tinklo ryšys. Ateityje neišvengiamai naudosime 5G tinklą“.

Kompanija Fendt robotizuotų ateities technologijų Xaver projektą pirmą kartą pristatė 2017-aisiais. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...