Menu




Krone EasyWrap 150 – greičiausias vyniotuvas rinkoje

Technikos naujienos 02.09.2020   

Krone EasyWrap 150 – greičiausias vyniotuvas rinkoje


Atsižvelgdama į klientų pageidavimus ir poreikius, Vokietijos kompanija Krone pašarų ruošimo technikos asortimentą papildė nauja mašina. Pakabinamas ritinių vyniotuvas Easy Wrap 150, kuris naudodamas vieną vyniojimo ranką, aplink ritinį skriejančią 36 aps./min. greičiu, pretenduoja į greičiausio vienos vyniojimo rankos vyniotuvo rinkoje titulą. 

Easy Wrap 150 specialiai sukurtas ūkininkams ir žemės ūkio paslaugas teikiančioms įmonėms, kurioms darbus tenka atlikti mažuose laukuose, ir pašarų ritiniai presuojami bei apvyniojami dviem atskirais etapais. Vyniotuvas gali apvynioti 1,00-1,50 m skersmens ritinius. Gamintojo teigimu, dar vienas mašinos privalumas kompaktiška konstrukcija ir siauras rėmas, dėl kurio operatorius puikiai mato vyniojimo stalą.

„Naują vyniotuvą iš kitų, vadinamųjų „solo“ vyniotuvų, išskiria ir unikali, laiku neparemta technologija, t. y. mašina apvynioja ritinį tiek kartų arba padengia tiek plėvelės sluoksnių, kiek nustatoma valdymo kompiuteryje. Vyniojimo procesas vyksta pagal apvyniojimo kartus, o ne pagal nustatytą laiką. Apvyniojant ritinį pagal laiką, nėra garantijos, kad ritinys bus apvyniotas tiek sluoksnių, kiek reikia šienainio kokybei užtikrinti“, - aiškina Edgaras Apanavičius, kompanijos Krone atstovas Lietuvoje. 

Pasak jo, EasyWrap turi kampo jutiklį, kuris stebi vyniojimo rankos padėtį. Ši technologija užtikrina nepriekaištingą apvyniojimą ir nuoseklų plėvelės persidengimą, kai vyniotuvas valdomas skirtingais traktoriais ir naudojant skirtingas hidraulines sistemas.

EasyWrap 150 valdomas DS 500 terminalu, kurio ekranas didelis su operatoriui patogiu intuityviu meniu. Operatoriui nustačius apvyniojimų skaičių ir ritinių dydį, sistema apskaičiuoja būtinų apvyniojimų skaičių. Besibaigiant plėvelei ritinėlyje ar jai suplyšus, volai akimirksniu nustoja sukti šienainio ritinį, o vyniojimo rankena pasislenka į kairę pusę, kad operatorius galėtų patogiai įdėti plėvelės ritinėlį.

„Pagal gautas Lietuvos ūkininkų užklausas šiai mašinai, prognozuojame, kad Krone EasyWrap vyniotuvas sulauks pasisekimo Lietuvoje“, - tikisi E. Apanavičius.

 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...