Menu




Metų premjera: pristatyta nauja, pirmoji iš V kartos Valtra G serija

Technikos naujienos 28.08.2020   

Metų premjera: pristatyta nauja, pirmoji iš V kartos Valtra G serija


Vakar AGCO koncernui priklausanti Suomijos kompanija Valtra pristatė naują traktorių seriją – kompaktiškus, universalius, kaip teigia gamintojas, beveik visus darbus galinčius atlikti Valtra G traktorius, kurių gama apima 4 modelius. Nors oficialus pristatymas įvyko tik vakar, traktoriai jau gaminami serijiniu būdu. 10 naujųjų Valtra G jau nuriedėjo nuo konvejerio Suolahti gamykloje ir netrukus pasieks jų pirkėjus.

Pasak kompanijai Valtra Lietuvoje atstovaujančios bendrovės Rovaltra vadovo Romualdo Trainaičio, naujoji serija – dėmesio verta naujiena ne tik gyvulininkystės ūkių šeimininkams, bet ir miškininkams bei augalininkystės ūkių savininkams. „Kompaktiški (4,08 m ilgio), manevringi, apsisukimo spindulys tik 4,36 m, aprūpinti įvairiomis tikslaus ūkininkavimo technologijomis – tai tik dalis privalumų, kuriais pasižymi naujos mašinos. Lietuvos ūkininkams naujovę pristatysime kitąmet, du pačius galingiausius iš naujos serijos traktorius jau užsakėme. Jei niekas nesutrukdys, su jais visi galės susipažinti pavasario parodoje „Ką pasėsi... 2021“, - naujovę trumpai pakomentavo R. Trainaitis.

Kaip ir kiti technikos gamintojai, kompanija Valtra naujovėms pristatyti pasitelkė nuotolines technologijas. Naujos serijos pristatymo konferencija, kurioje užsiregistravo beveik 190 žurnalistų, vyko virtualiai. Šiandien tiesioginė transliacija internetu surengta ir ūkininkams. „Visi turime prisitaikyti prie neįprastų, epidemijos nulemtų aplinkybių ir laikinai persikelti į virtualų pasaulį“, - konferenciją pradėjo Jaris Rautjarvis (Jarri Rautjärvi), kompanijos viceprezidentas, rinkodaros ir pasaulinio Valtra prekės ženklo vadovas. 

Jo teigimu, naujasis Valtra G geresnis, našesnis, stipresnis, išmanesnis ir tikėtina sėkmingesnis. „Kurdami naujus traktorius, kaskart vis aukščiau keliame kartelę ir remiamės geriausia ankstesnių traktorių patirtimi, - pabrėžė viceprezidentas. – Šiandien nebepakanka kalbėti tik apie naujų traktorių variklį, transmisiją ir kitas technines specifikacijas. Šiandien mašina turi būti ne tik draugiška aplinkai, naši, taupi, bet ir pateikti daug informacijos, kuri reikalinga ir žemės produktų atsekamumui užtikrinti, ir darbo procesams optimizuoti, ir jiems dokumentuoti. AGCO dėmesio centre – skaitmeninės technologijos, į kurias investuojama daug ir plečiamos jų pritaikymo žemės ūkio technikoje galimybės“.

Valtra nuolat pabrėžia, kad gamina labiausiai ūkininkų poreikius atitinkančius traktorius. Pasak J. Rautjarvi, įmonė išskirtinį dėmesį skiria žemdirbių poreikiams išsiaiškinti. „Mes gerai pažįstame mūsų traktorių naudotojus ir žinome, kaip viršyti ūkininkų lūkesčius. Šiandien mūsų tikslas padėti klientams pasinaudoti išmaniojo ūkininkavimo galimybėmis, dirbti išmaniau, bet ne sunkiau“, - akcentavo R. Rautjarvis. 

G serija yra pirmoji V kartos Valtra traktorių ir tuo pačiu metu visiškai naujų modelių serija, kuri įsiterpia tarp populiariausių A ir N serijų. Gamą sudaro keturi modeliai: Valtra G105 (105 AG/didž. su galios didinimo sistema – 110 AG); Valtra G115 (115 AG/didž. 120 AG); Valtra G125 (125 AG/didž. 130 AG) ir Valtra G135 (135 AG/didž. 145 AG). G serijos traktoriai yra varomi 4 cl., 4,4 l darbinio tūrio AGCO Power varikliais, kurie atitinka Etapo V deginių emisijų reikalavimus. Varikliuose naudojama tik SCR deginių apdorojimo sistema, t. y. nėra EGR.

G serijos traktoriuose montuojama Valtra Powershift transmisija (po 24 priekinės ir atbulinės eigos pavaras) su keturiais diapazonais ir šešiais krumpliaračiais. Nuo B iki C ir nuo C iki D diapazonų pavaros perjungiamos automatiškai, todėl traktorių galima valdyti dar lengviau, ypač keliuose. Stovėjimo stabdys yra integruotas su priekinės-atbulinės eigos perjungimo svirtimi, operatorius taip pat gali užprogramuoti transmisijos nustatymus. Lėčiausias darbinis greitis su lėtos eigos pavara yra tik 120 m/val. 

Pasak Miko Lehikoineno (Mikko Lehikoinen), Valtra Europos ir Viduriniųjų rytų viceprezidento, pardavimų ir rinkodaros vadovo, G serija taip pat yra pirmoji 100–145 AG diapazone, kurioje bus galimas SmartTouch porankis ir visos tiksliojo ūkininkavimo sistemos. „SmartTouch porankis, kuriuo naudotis lengviau nei išmaniuoju telefonu, dabar yra prieinamas visuose Valtra traktoriuose 100–400 AG diapazone. Apie 49 proc. traktorių yra užsakoma su SmartTouch porankiu“, - Valtra traktorių naujoves vardijo M. Lehikoinenas. Be to, ValtraConnect nuotolinės technologijos yra G serijos Versu modelių standartinėje komplektacijoje, o galinga apkrovos fiksavimo hidraulika yra standartinė Active ir Versu modeliuose. „Valtra Connect galima 36 valstybėse. Ja naudojasi apie 37 proc. Valtra traktorių naudotojų, tačiau jų skaičius nuolat didėja“, - apie augantį nuotolinių paslaugų populiarumą kalbėjo M. Lehikoinenas.

Dar viena Valtra tiksliojo ūkininkavimo technologijų naujovė - Wayline Assistant funkcija kartu su Valtra Guide automatinio vairavimo sistema, kuri galima G, N, T ir S serijos modeliuose (100–400 AG). Wayline Assistant gerokai pagerina automatinį valdymą ir leidžia išsaugoti individualias, vingiuotas važiavimo linijas atmintyje. Tai ypač naudinga skleidžiant pesticidus ir trąšas.

G serija turi keturis įrangos lygius: Basic, Comfort, Technology ir Technology Pro. Ūkininkai taip pat galės užsisakyti suomiškus G serijos traktorius su išskirtinėmis, konkretaus pirkėjo poreikiams pritaikytomis funkcijomis iš Unlimited studijos gamykloje. Pasak M. Lehikoineno, Unlimited komplektaciją renkasi apie 29 proc. traktorių pirkėjų. Beje, su naująja serija Valtra traktorių spalvų gama pasipildė dviem naujomis standartinėmis spalvomis. 

Naujoji G serijos traktoriai išskirtinai pritaikyti dirbti su priekiniu krautuvu. Kabina itin erdvi, įstiklintas plotas apima 5,7 m2, panoraminio stogo plotas 0,35 m2. Pagerintas ir patekimas į kabina, įrengti platesni laipteliai, platesnės durys. Kabinos pakaba dar labiau padidina komfortą kartu su šildomais veidrodžiais, oro kondicionieriumi, apatiniu kabinos šildytuvu ir USB įkrovimo lizdais, kurie yra galimi su papildomu maitinimo paketu.

Be lauko ir ūkio darbų, G serijos traktoriai taip pat tinka miškininkystės darbams - su siaurais purvasaugiais, plieniniu degalų baku, polikarbonatiniu stiklu, miško padangomis, besisukančia sėdyne ir kabinos apsauga. Papildomame apšvietimo pakete yra keturi darbiniai žibintai priekyje ir šeši gale - jie įsijungia automatiškai, kai važiuojama atbuline eiga, taip palengvindami dirbant tamsiuoju paros metu.

Kaip jau minėta, G serijos traktorių gamyba jau vyksta. Dar šiemet Valtra organizuoja naujos G serijos demonstracinį turą svarbiausiose rinkose – Norvegijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje, Portugalijoje, Švedijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje. Dar viena naujovė, kurią numatoma pasiūlyti Valtra traktorių pirkėjams – rezervuoti mašiną internetu. Suomijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje klientai jau nuo šio rugsėjo galės užsakyti pageidaujamą naują traktorių internetu. Sumokėjus rezervacijos mokestį, klientas galės aptarti visas detales su vietos prekybos atstovu.

Kitąmet Valtra švęs 70 metų veiklos jubiliejų. „2021-ųjų pavasarį laukite dar daugiau naujienų“, - žadėjo J. Rautjarvis.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...