Menu




Claas Axion 800 – ekologiškai švaresni ir operatoriui patogesni

Technikos naujienos 20.08.2020   

Claas Axion 800 – ekologiškai švaresni ir operatoriui patogesni


Kompanija Claas atnaujino traktorių Axion 800 gamą Etapo V deginių emisijų reikalavimus atitinkančiais varikliais, bet ne tik jais. Pasinaudodama proga, mašinose įdiegė ir daugiau atnaujinimų, kad padidintų operatoriaus darbo funkcionalumą ir komfortą. 

Penkiuose gamos modeliuose naudojamų ekologiškai švaresnių FPT variklių didžiausia galia išlieka ta pati - nuo 205 AG (mod. 800) iki 295 AG (mod. 870), tačiau sukimo momento kreivė šiek tiek padidinta.

Kaip ir mažesniuose Arion, visuose Axion 800 įrengtas naujausias Cebis terminalas su integruota ISObus UT sąsaja - standartinė įranga, todėl jį bus galima naudoti kaip universalų terminalą ir padargui valdyti. Tiesa, pažangesnėms ISObus funkcijoms, tokioms kaip TC Geo žemėlapiams ir kintamos normos tręšimo ar purškimo programoms, taip pat sekcijų valdymui, vis tiek reikės atskiro terminalo, pavyzdžiui, Claas S10.

Dar vienas liečiamojo Cebis terminalo atnaujinimas: įrengtas USB lizdas, kuris leidžia importuoti /eksportuoti duomenis, operatorius gali pasirinkti individualius nustatymus ir išdėstyti ekrano meniu pagal savo poreikius. Be to, jame galima stebėti išorinių kamerų perduodamą vaizdą.

Be standartinio 110 l/min. ir pasirenkamo 150 l/min. hidraulinės sistemos alyvos srauto, yra dar vienas pasirinkimas - 205 l/min.

Pasikeitimų yra ir kabinoje:  standartinis naujas odinis vairas prabangesnių Cebis versijų kabinose, taip pat jau galima Gramer EVO dual motion sėdynė, kuri yra šildoma, vėsinama ir su reguliuojama galvos atrama. Taip pat du stabdžių pedalai – standartinė įranga, papildomai užsakomas – tamsintas galinis langas.

Atnaujinti Axion 800 perėmė iš pernai atnaujintų Arion 500/600 variklio gaubto dizainą. Išorėje yra ir daugiau pasikeitimų, vienas iš jų – LED švyturėliai.

Pasak Claas kompanijai Lietuvoje atstovaujančios bendrovės Baltic Agro machinery produktų vadybininko Martyno Milčiaus, 8 serijos Claas Axion traktoriai – vieni populiariausių iš parduodamų. „Iš viso Lietuvoje dirba 20 šios serijos traktorių. Atnaujinti modeliai jau pasiekė mūsų rinką“, - pridūrė jis.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...