Menu




Šiemet užregistruoti septyni nauji vikšriniai traktoriai Case IH Quadtrac

Rinka 18.08.2020   

Šiemet užregistruoti septyni nauji vikšriniai traktoriai Case IH Quadtrac


Stambūs ūkiai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vis dažniau renkasi didelio galingumo traktorius. Trijose Baltijos šalyse veikianti Dotnuva Baltic įmonių grupė nuo 2020 metų pradžios į ūkius pristatė net septynis JAV pagamintus kompanijos Case IH traktorius Quadtrac su vikšrine važiuokle. 

Pernai tarptautinio technikos ir įrangos pardavimo portalo Surplex sudarytame galingiausių traktorių dešimtuke karaliaujantys CNH Industrial traktoriai šiemet paklausūs ir Baltijos šalyse: penki Case IH Quadtrac traktoriai su vikšrine važiuokle pradėjo dirbti Lietuvos ūkiuose, po vieną - Latvijoje ir Estijoje. Remiantis traktorių registro duomenimis, Lietuvoje Dotnuva Baltic su traktoriais Case IH Quadtrac užima vikšrinių traktorių kategorijos lyderio pozicijas. Pirmasis keturių vikšrų galiūnas Quadtrac 500 Lietuvoje buvo parduotas 2012 m. Kauno r. įsikūrusiai bendrovei Jonio agroservisas. Tai buvo pirmasis tokio galingumo traktorius Baltijos šalyse. Skaičiuojama, kad Lietuvos žemdirbiai iki šiol jau yra įsigiję iš viso 21 vikšrinį Quadtrac traktorių ir 7 ratinius Steiger. Tikėtina, kad naudotų Case IH galiūnų dirba daugiau kaip antra tiek. 

Vikšrinių traktorių Case IH Quadtrac modelių galingumas siekia nuo 470 AG vardinės galios iki 692 AG maksimalios galios. Tokio galingumo traktorius renkasi apie 1 000 ha ir didesni ūkiai, kurie siekia didelės darbų spartos, taupo degalus ir mažina išlaidas darbo jėgai. Prie tokių traktorių jungiami didelio darbinio pločio padargai. Dideliuose ūkiuose su galingais traktoriais greičiau ir efektyviau atliekami sunkieji žemės dirbimo, sėjos ir kiti darbai. Taip pat žemės ūkyje populiarėja traktoriai su keturių vikšrų važiuokle, su kuria dirbant mažiau slegiama dirva, nerausiama žemė, traktorius neslysta sukantis ir neklimpsta, esant drėgnoms darbo sąlygoms. Važiuojant kalvotuose laukuose vikšrinė važiuoklė gerai kopijuoja dirvos paviršių.

Vienas iš ūkių, šiais metais pastiprinusių savo technikos parką Case IH traktoriais, yra daugiau kaip 3 000 hektarų dirbanti bendrovė Nordic Agra. Ūkio valdytojo Kristijano Šveizerio (Christian Schweizer) teigimu, Case IH traktorių pasirinkimą nulėmė tinkamas kainos ir kokybės santykis ir popardaviminio aptarnavimo lygis. Šiais metais Nordic agra grupės ūkiai pasipildė septyniais naujais Case IH traktoriais: trimis traktoriais Optum 300 CVX, dviem - Puma 240 CVX ir dviem pačiais galingiausiais vikšriniais traktoriais Quadtrac 620. Bendrai grupės ūkiai savo našumą atnaujino iš viso 2 863 arklio galiomis. Didieji traktoriai iš karto po derliaus nuėmimo į laukus važiuos su giluminiais purentuvais, skutikliais ir sėjamosiomis.

 

Pasvalio rajone 720 ha dirbančiame Valdo ir Kasparo Mulevičių ūkyje prieš kelias savaites pradėjo dirbti kompanijos Case IH traktorius Quadtrac 540 su CVX bepakope transmisija. Jis pakeitė prieš tai naudotą 300 AG galingumo Case IH traktorių. „Ūkyje turime didelio užgriebio pločio padargų, kuriems traukti buvo reikalingas didelio galingumo traktorius. Paskaičiavome, kad su galingesniu vikšriniu traktoriumi greičiau nudirbsime dirvos paruošimo darbus ir reikės samdyti mažiau darbo jėgos. Be to, bus mažiau slegiama dirva ir patogesnis darbas laukuose. Jau nudirbome 300 ha ir iš karto pajutome mažesnes degalų sąnaudas“, - džiaugiasi pats nuo pirmų dienų traktorių vairuojantis Kasparas Mulevičius. Case IH Quadtrac 540 nėra pirmoji šio gamintojo technika ūkyje. Ūkininkai dar turi du Case IH javų kombainus AF 2388 bei AF 8120 ir du traktorius Case IH Magnum 235 bei Puma 170.

 

Dar du galiūnai Case IH Quadtrac šiemet darbus pradėjo Biržų ir Kaišiadorių rajonuose.

Traktorius Case IH Quadtrac 620 yra galingiausias traktorius rinkoje, kuriame sumontuotas 692 AG tiesioginio įpurškimo variklis su dviejų pakopų turbokompresoriumi. Šis traktorius gali būti komplektuojamas ir su ratais, ir su vikšrais, didžiausias mašinos greitis 37 km/val. Vikšrinio traktoriaus aukštis 3,8 m, plotis 3 m, svoris 27 tonos. Case IH Quadtrac vikšrų kontakto su dirva plotas 5,6 m². Tai gerina sukibimą su dirva, mažina jos slėgimą. Be to, nelieka buksavimo rizikos. Traktorius su keturiais vikšrais yra stabilesnis negu įprastos vikšrinės važiuoklės mašina kalvotoje dirvoje. Quadtrac traktorių vikšrai kiekvienas atskirai iki 10 laipsnių aukštyn/žemyn gali kopijuoti dirvos paviršių, todėl visada išlaikomas kontaktas su dirva. Su tokia mašina paprasčiau apsisukti galulaukėje, nes ratų bazė siekia 3,92 m. Galia varytuvams perduodama 100 %.

Produktyvumas, našumas ir pelningumas - dalykai, į kuriuos labiausiai orientuojasi stambių ūkių šeimininkai, taip pat ir Case IH traktorių gamintojas, tobulindamas mašinas. Augantis Case IH traktorių populiarumas rodo, kad jie tenkina žemdirbių poreikius, taupo sąnaudas ir turi įtakos ūkių pelningumui. Svarbu ir tai, kad traktorių priežiūra ir valdymas tampa lengviau suprantama, jų darbas ir visos funkcijos paprastai kontroliuojamos. Praėjusių metų pabaigoje kompanija Case IH didžiuosiuose Case IH Quadtrac bei Steiger serijų traktoriuose įdiegė AFS Connect technologijas, kurios suteikia galimybę nuotoliniu būdu stebėti mašinos darbą, analizuoti duomenis, juos archyvuoti, diagnozuoti sistemų gedimus, atnaujinti jų programinę įrangą ir kita. Numatytas iki 600 darbo val. alyvos keitimo intervalas, dėl to sumažėja eksploatacinės išlaidos bei išvengiama prastovų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...