Menu




Claydon Hybrid sėjamosios gali sėti ir tiesiai į ražieną

Technikos naujienos 10.08.2020   

Claydon Hybrid sėjamosios gali sėti ir tiesiai į ražieną


Juostinės žemdirbystės technologijose besispecializuojanti kompanija Claydon didina sėjamųjų Hybrid panaudojimo galimybes ir siūlo išsėjimo segmentą, pritaikytą sėti tiesiai į ražieną, smulkintais šiaudais, tarpiniais augalais padengtą dirvą ir pievą. 

Pakeitus standartinį pakabinamų ir prikabinamų Claydon Hybrid sėjamųjų išsėjimo noragėlį sudvejintu, kuris gali būti naudojamas su pirminiu (drenažiniu) noragu arba su sudvejintais pjovimo diskais. Pasak gamintojo, Claydon Hybrid išlaiko sėjos gylį, nepriklausomai nuo dirvos savybių, net ir sėjant į sunkią, kietą, sausą dirvožemį sėklos įterpiamos vienodame gylyje, išvengiant užsikimšimų.

Pasirinkus lygius pjovimo diskus, galios poreikis sumažėja apie 50 %, palyginti su standartiniu pirminiu (drenažiniu) noragu. Pakeisti išsėjimo ir pirminio purenimo segmentus gana lengva ir ilgai neužtrunka.

„Kelios paprastos Hybrid sėjamųjų modifikacijos ir turite skirtingas išsėjimo technologijas vienoje mašinoje. Sėjamosios dabar gali būti naudojamos įprastinei, juostinei ir ražieninei sėjai su lokaliniu trąšų įterpimu arba be jo, – sako Džefas Kleidonas (Jeffas Claydonas). – Ši inovacija dar labiau padidino mašinų panaudojimo galimybes“. 

Pasak kompanijai Claydon atstovaujančios Lietuvos bendrovės DOJUS agro produktų vadybininko Mantvydo Bauro, juostinės sėjos ir žemės dirbimo technologijos populiarumas sparčiai auga. „Ūkiai šiais laikais jau yra stipriai pažengę ir daug domisi bei eksperimentuoja, todėl lengviau priima inovacijas“, pastebi jis. Pasak jo, iš visų Claydon sėjamųjų populiariausios Claydon Hybrid T4 ir T6

„Šių mašinų išskirtinės savybės, jei lygintume su analogiškomis sėjamosiomis, tas, kad Claydon turi drenažinį noragą, kuris padeda augalams daug lengviau šaknytis. Šaknys nesusiduria su podirvio pluta, tad savo energiją naudoja šaknyno vystymui, o ne tokio kelio paieškoms. Dar vienas labai svarbus aspektas, kad po sėjos nelieka nelygaus paviršiaus tarpueiliuose, tad kūlimo ir dirvos apdirbimo procesas atliekamas komfortiškai, nešokinėjant traktoriuje ar kombaine“, - privalumus apžvelgia M. Bauras, pridurdamas, kad šių sėjamųjų traktoriaus galios poreikis vienam darbinio pločio metrui yra vienas iš mažiausių rinkoje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...