Menu




Su 8S serija – nauja Massey Ferguson era

Technikos naujienos 28.07.2020   

Su 8S serija – nauja Massey Ferguson era


Praėjusį penktadienį kompanija Massey Ferguson surengė neeilinį technikos naujovių pristatymą. Į virtualią naujos 8S serijos premjerą buvo pakviesti ne tik žemės ūkio leidinių žurnalistai, bet ir ūkininkai. Gamintojo duomenimis, internetinėje erdvėje surengtą pristatymą stebėjo 65 000 dalyvių. 

Pasak Tjeri Lote (Thierry Lhotte), kompanijos Massey Ferguson viceprezidento ir vykdančiojo direktoriaus Europai bei artimiesiems rytams, naujieji Massey Ferguson traktoriai buvo kuriami pačių ūkininkų ūkininkams, o pastarieji septyneri metai buvo skirti traktorių bandymams ir konsultacijoms, atliekant darbus ūkiuose visame pasaulyje. „Mūsų MF NEXT koncepcinis modelis, pirmą kartą pristatytas pernai Agritechnica 2019 parodoje, šiandien jau tapo realybe. Pristatome ne tik naują traktorių seriją, bet apskirtai ir naują Massey Ferguson prekės ženklo erą“ – pabrėžė jis.

Naujos serijos kūrybinis projektas buvo pradėtas 2014 m. Jame dalyvavo 170 inžinierių, kurių darbo valandų suma viršija 1 mln. Teigiama, kad į projektą buvo investuota 200 mln. JAV dolerių.

Naujoji keturių modelių serija apima galios diapazoną nuo 205 iki 265 AG. Visi modeliai turi Etapo V deginių emisijų reikalavimus atitinkančius 6 cl. 7,4 l darbinio tūrio AGCO Power variklius, kuriems galios didinimo sistema EPM papildomai suteikia 20 AG. Massey Ferguson sukurta All-In-One sistema su integruotu SCR ir SC deginių apdorojimo priemonėmis nereikalauja priežiūros ar papildomų išlaidų per visą traktoriaus eksploatavimo laikotarpį. Tokiu būdu nereikalingas kintamos geometrijos turbokompresorius (VGT) ar kietųjų dalelių filtras (DPF).

Su nauja serija keičiasi ir modelių žymėjimas. Anot gamintojo, jis tampa aiškesnis ir geriau suprantamas. Pavyzdžiui MF 8S.265 modelis reiškia: 8S – serijos ir specifikacijos simboliai, o 265 – tai variklio galia AG be galios didinimo. 

Massey Ferguson 8S techninės charakteristikos

 

Modeliai

MF 8S.205

MF 8S.225

MF 8S.245

MF 8S.265

Variklis

AGCO Power - Stage V -su MF All-In-One technologija

Darbinis tūris

6 cl. 7,4 l darbinio tūrio

Transmisijos

Dyna-7 automatinė arba Dyna E-Power dvigubos sankabos

Didž. galingumas, esant 1 850 min.-1 sūkiams

205 AG

225 AG

245 AG

265 AG

Didž. galingumas su EPM

225 AG

245 AG

265 AG

285 AG

Didž. sukimo momentas nuo 1 000 iki 1 500 min.-1

900 Nm

1 000 Nm

1 100 Nm

1 200 Nm

 

 

 

 

 

 

 

Kas dar naujo premjerinėje serijoje? Pasak kompanijai Massey Ferguson atstovaujančios Lietuvos bendrovės East West Agro technikos padalinio direktorius Remigijaus Savicko, 8S serijos traktoriuose įrengta visiškai nauja 3,4 m3 tūrio, unikalios formos 4 statramsčių kabina, suteikianti operatoriui itin gerą matomumą. Langų paviršiaus plotas net 6,6 m2

Operatoriaus sėdynė su automatine pneumatine amortizacija, šildymu, ventiliavimu ir šoninių švytavimų slopinimo sistema. Taip pat įrengta efektyvi automatinė kabinos kondicionavimo sistema su 14 išėjimo kanalų užtikrina itin kokybišką kabinos mikroklimatą, o žiemos metų greitą langų pašildymą.

Traktoriuose įgyvendinta unikali Protect-U variklio skyriaus ir kabinos atskyrimo koncepcija: 24 cm tarpas tarp kabinos ir variklio leidžia gerokai sumažinti triukšmo lygį (68 dB (A) ir vibracijas operatoriaus vietoje. „Operatoriai turėtų gerai įvertinti ir naują MF vDisplay terminalą prie kabinos statramsčio, Datatronic 5 traktoriaus valdymo terminalą, naują daugiafunkcę svirtį MultiPad ir Control Centre porankį“, - naujos serijos privalumus vardija R. Savickas.

Kartu su Massey Ferguson 8S traktorių serija yra pristatomos ir dvi visiškai naujos transmisijos, užtikrinančios didesnę traukos galią ir net iki 26 % mažesnius galios nuostolius. Skaičiuojama, kad darbai su šiomis transmisijos yra atliekami iki 10 % ekonomiškiau. „Naujoji Dyna E-Power dvigubos sankabos transmisija apjungia šiandienines technologijas ir leidžia dirbti kaip su bepakope transmisija, turint mechaninio perdavimo efektyvumą. Taip pat su šia serija pristatoma ir nauja, ypač efektyvi Dyna-7 Powershift transmisija su 28 pavaromis pirmyn ir 28 pavaromis atgal“, - naują traktorių seriją pristato R. Savickas.

Pasak jo, naujas ir galinis tiltas su hidrauline sistema. Net iki 10 % didesnė traukos galia ir iki 20 % didesnis hidraulinės sistemos našumas leidžia 8S serijos traktorius agreguoti su didesnio darbinio pločio ir sudėtingesnių funkcijų padargais. 

Naujieji 8S aprūpinti ir telemetrijos sistemomis: MF Connect yra bazinės komplektacijos įranga, o pasirenkama MF Task Doc duomenų apdorojimo ir persiuntimo sistema skirta valdyti darbus nuotoliniu būdu leis pasiekti didesnį darbų atlikimo efektyvumą ir produktyvumą.

„Naujos serijos traktoriai galimi Exclusive ir Efficient versijų, pasirenkamos įrangos sąrašas gana ilgas ir gali patenkinti net ir išrankiausio kliento poreikius. Jeigu pavyks, metų pabaigoje naujieną pristatytsime ir Lietuvoje gyvai“, - teigia R. Savickas. 

 

 

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...