Menu




Nauji kompaktiški John Deere R700i serijos prikabinami purkštuvai

Technikos naujienos 15.07.2020   

Nauji kompaktiški John Deere R700i serijos prikabinami purkštuvai


Kompanija John Deere pristato du naujus vidutinės klasės prikabinamus R700i serija purkštuvus: R732i ir R740i. Tai kompaktiškos mašinos, turinčios Premium klasės modelių savybių. Svarbiausias naujokų pranašumas, palyginti su analogiškomis kitų gamintojų mašinomis, tiksliosios ir išmaniosios technologijos.

Pastarojo meto lauko purkštuvų tobulinimo tendencijos orientuojamos ne tik į didesnę purškiamojo skysčio talpą ir didesnį darbinį purškimo sijų plotį. Ūkininkai ir žemės ūkio paslaugas teikiančios įmonės taip pat reikalauja didesnio tikslumo, mažesnių cheminių medžiagų sąnaudų ir didesnio mašinos užpildymo bei valdymo patogumo. John Deere R900i serijos prikabinami ir R4100 serijos savaeigiai purkštuvai pirmauja šioje srityje, o su naujaisiais R700i modeliais tiksliojo ūkininkavimo bei išmaniosios technologijos jau galimos ir vidutinės klasės purkštuvų segmente.

R732i ir R740i yra atitinkamai 3 200 ir 4 000 litrų rezervuarų talpos, o purškimo sijos - nuo 18 iki 30 m dabinio pločio. Purkštuvuose įrengta rezervuaro užpildymo laiką mažinanti, purškimo tikslumą didinantį ir augalų apipurškimą augalų apsaugos priemonėmis gerinanti PowrSpray sistema.

PowrSpray sudaro dviejų siurblių tandemas, kurių vienas atlieka prisipildymo ir maišymo funkcijas 600 l/min. našumu (rezervuarui užpildyti tereikia 7 min.), o antrasis (750 l/min. našumo) skirtas purškimui. Purškimo siurblys pasižymi itin dideliu našumu ir išskirtiniu purškimo tikslumu. 

Abu šie nauji purkštuvai taip pat gali būti aprūpinti individualia purkštukų valdymo sistema. Šis elektroninis sprendimas leidžia sutaupyti iki 5 % augalų apsaugos produktų išlaidų, kurių vertė yra apie 6,0 eurai/ha (skaičiuojama, remiantis 500 ha kviečių plotu ir numatant apie 53,0 eurus/ha išlaidų herbicidams bei 65,0 eurus/ha fungicidams (5 % x 118 = 5,90 euro/ha).

Kitos naudingos funkcijos apima naują daugiafunkcę valdymo svirtelę ir Solution Command operatoriaus centrą. Abi sistemos leidžia operatoriams lengviau ir patogiau valdyti purkštuvą. Be standartinių integruotų valdymo ekranų, R700i serijos purkštuvai turi ISO-Bus sąsają ir gali būti valdomi, naudojant traktoriaus GreenStar 4240 ir 4640 valdymo terminalus. Dėl to gali būti naudojamos visos tiksliojo ūkininkavimo sistemos, tokios kaip sekcijų kontrolė (Section Control), automatinis vairavimas (AutoTrac ir AutoTrac Vision).

Naudojantis belaidžiu duomenų perdavimu, purškimo duomenimis galima keistis tarp kitų mašinų ir ūkio biuro kompiuterio ar netgi dalytis su trečiosiomis šalimis. Naudodamiesi šia vadinamąja debesimi pagrįsta platforma, ūkininkai gali pasiekti ir valdyti visus su atliktu purškimu susijusius duomenis ir dokumentus. Be to, įdiegus MyOperations programėlę, naudotojai gali turėti prieigą prie purškimo duomenų bet kuriuo išmaniuoju įrenginiu, nesvarbu, kur jie bebūtų.

Naujuosius R700i serijos prikabinamus purkštuvus taip pat galima užsakyti su uždaros perdavimo sistemos (CTS – Closed Transfer System) parengtimi. Tai leidžia saugiau bei lengviau prijungti purkštuvo užpildymo įrangą prie bet kokios uždaros sistemos ir operatoriui išvengti kontakto su augalų apsaugos produktais.

 



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...