Menu




Manevringos pakabinamos Horsch Taro sėjamosios

Technikos naujienos 14.07.2020   

Manevringos pakabinamos Horsch Taro sėjamosios


Vokietijos kompanija Horsch pristato naujas 6,0 m darbinio pločio Taro HD ir SL sėjamąsias. Anot gamintojo, mašinos itin manevringos ir labai tinka mažiems bei netaisyklingos formos laukams. 

Taro sejamųjų liniją sudaro tik du variantai: HD – variantas su padanginiu volu ir galimybe komplektacijoje naudoti PowerDisc sėjos noragėlius, kurių didžiausias spaudimas gali siekti iki 150 kg/noragėliui; SL – variantas komplektuojamas su metaliniu žiediniu volu RollFlex bei trečios kartos TurboDisc sėjos noragėliais, kurių didžiausias spaudimas į dirvą siekia iki 120 kg/noragėliui. 

Kadangi išsėjimo elementai kabinami traktoriaus gale ir sėjamoji neturi virš jų sumontuotos sėkladėžės, kaip yra klasikinėse sėjamosiose, šio tipo agregatai yra kombinuojami su Horsch Partner traktoriaus priekyje montuojamais bunkeriais, kurie gali būti 1 600 arba 2 200 litrų talpos.

Bendrasis Horsch Taro sėjamųjų svoris palyginti nedidelis ir priklausomai nuo komplektacijos jos sveria apie 3 000 kg. „Tokio darbinio pločio sėjamajai (6,0 m) tai labai neblogas rezultatas. Taip pat galima rinktis skirtingus sėjos eilučių tarpueilius, kurie gali būti 12,5 cm, 15 cm, 25 cm ir 30 cm, priklausomai nuo poreikių ir sėjamų sėklų“, - naujovę komentuoja kompanijos Horsch atstovas Lietuvoje Nerijus Žukauskas.

Pasak jo, galima sėjamųjų komplektacija su dviem sėklų paskirstymo bokšteliais ir elektriniu pusės sėjamosios atjungimu. Tai suteikia pranašumą, nes atsiranda galimybė tokiu būdu automatiškai keisti tarpueilius, pavyzdžiui, nuo 12,5 (arba 15 cm) į 25 cm (arba 30 cm) vienu mygtuko paspaudimu sėjamosios valdymo terminale.

Taro HD ir SL sėjamosios – naujas kompanijos kūrinys. Pirmieji modeliai jau išpirkti, tad Lietuvos žemdirbiai greičiausiai jas galės pamatyti kitų metų pavasarį.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...

Technikos naujienos

Daugiau galios New Holland T8 modeliams

Daugiau galios New Holland T8 modeliams

New Holland kompanija atnaujino T8 Genesis traktorių seriją...