Menu




Pöttinger pristato 17,0 m darbinio pločio vartytuvą

Technikos naujienos 08.07.2020   

Pöttinger pristato 17,0 m darbinio pločio vartytuvą


Austrijos kompanija Pöttinger užsimojo plačiai – pagamino 16 rotorių prikabinamą HIT16.18T vartytuvą, kurio darbinis plotis siekia 17,0 m. Tai plačiausia austriškų vartytuvų gamos mašina. 

Naujasis modelis skirtas dideliems ūkiams, siekiantiems geriausio pašarų gamybos rezultato per kuo trumpesnį laiką. Didžiausiojo titulą HIT16.18T perėmė iš 12 rotorių 12.14T modelio (12,7 m darbinio pločio).

Naujoko konstrukcija panaši kaip ir kitų šios serijos modelių. Pagrindinis jos elementas - 1,42 m skersmens Dynatech rotorius. Pasak gamintojo, dėl dviejų didelių transportinių centrinių važiuoklės ratų pagerėja dirvos kopijavimas. Prie žemės paviršiaus kontūrų taip pat individualiai prisitaiko ir kiekvienas rotorius. Dynatech rotoriaus technologija turi ir kitų privalumų. Dėl išlenktos formos pirštų laikikliių mažesnė guolių apkrova. Be to, išlenkta pirštų laikiklių forma apsaugo nuo žolės masės užsikabinimo ant pirštų laikiklių ir apsisukimo aplink rotorių.

16.18T turi hidrauliškai valdomą Liftmatic Plus sistemą, kuri rotorius pastato į horizontalią padėtį, prieš pakeliant juos galulaukėje, kad prošvaisa būtų 90 cm. Austrijos gamintojo teigimu, dėl intelektualios valdymo sistemos išvengiama pirštų sąlyčio su dirva ir sumažinamas grėbiamos masės užteršimas žeme.

Kaip ir visų kitų modelių, abi šoninės sijos sulenkiamos į centrinę padėtį, o paskui nuleidžiamos į priekį. Transportavimo matmenys: plotis (2,9 m), ilgis (6,7 m) ir aukštis (2,9 m). Standartinių transportavimo ratų padangų dydis yra 380/55-17, galimas ir 500/50-17 variantas. Rekordinio darbinio pločio vartytuvui reikia tik apie 100 AG traktoriaus.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...