Menu




Naujos Claas Telematics duomenų perdavimo ir dokumentavimo galimybės

Technikos naujienos 02.07.2020   

Naujos Claas Telematics duomenų perdavimo ir dokumentavimo galimybės


Kompanija Claas patobulino telematines sistemas naujomis funkcijomis ir dar labiau išplėtė jų galimybes. Nuo šiol bus galima dokumentuoti ir perduoti dar daugiau duomenų.

Claas Telematics – tai skaitmeninė duomenų perdavimo sistema, kuri nuolat iš į tinklą sujungtų javų kombainų, savaeigių smulkintuvų ir traktorių gauna ir įrašo įvairius technikos darbo, važiavimo ir derlingumo duomenis, kurie per mobiliojo telefono tinklą perduodami į serverį, kur jie yra apdorojami ir saugomi. 

Nuo šiol telematinės sistemos galės registruoti bei perduoti ir savaeigių pašarų smulkintuvų Jaguar dorojamų pašarų kokybę, kurią nustato infraraudonųjų spindulių NIR jutikliai, bei sudorotą masės kiekį iš kiekvieno lauko atskirai. Anot gamintojo, atnaujinus sistemą, tapo nesudėtinga sukurti ir perduoti aiškius ir labai tikslius derlingumo žemėlapius. Be to, sistema gali tiksliai fiksuoti ir dokumentuoti sunaudoto siloso konservanto kiekį. Prireikus, duomenis ir žemėlapius galima eksportuoti ir perduoti ISOXML formatu. Anksčiau šiuos duomenis buvo galima rinkti, tik įrašant į mašinoje esančias atminties laikmenas.

Naudojant atnaujintą Claas API funkciją, kuri sujungia automatinį dokumentavimą su ūkio valdymo sistema, tapo įmanomi informacijos mainai: abi sistemos gali keistis duomenimis, nebereikia tai daryti per atminties laikmenas. Pavyzdžiui, laukų ribos gali būti automatiškai perkeltos į telematikos platformą, o duomenys iš automatinės dokumentacijos aplankų tiesiogiai perkeliami į atitinkamą ūkio valdymo sistemą. 

Išsaugojus lauko ribas, sistema automatiškai atpažįsta lauką, kuriame yra mašina. Remdamasi lauko ribomis ir kiekvieno darbo įrašytais maršrutais, telematikos platforma sukuria su konkrečiais laukais susijusias įvairių parametrų dokumentavimo užduotis. Sistema yra visiškai automatizuota, tai reiškia, kad operatoriui ar biure esančiam darbuotojui nereikia atlikti jokių papildomų darbų ir yra galimybė automatiškai eksportuoti ir importuoti programų informaciją.

Gamintojas pabrėžia, kad Claas Telematics sistemos funkcija TONI (angl. Telematics on implement) yra unikali ir vienintelė tokia rinkoje. Tai funkcija, kuri duomenimis apie traktoriaus darbą išsaugo kartu su duomenimis apie prikabinto padargo darbą.

Šiuo metu TONI galima naudoti su Claas Quadrant 5300, 5200 ir 3400 didelių stačiakampių ryšulių presais ir Cargos dvigubos paskirties priekabomis. „Duomenims apie padargą rinkti ir įrašyti TONI naudoja ISO-Bus sąsają, esančią tarp traktoriaus ir padargo. Pavyzdžiui, Quadrant presų atveju, renkamus duomenis sudaro lauke supresuotų ryšulių skaičius, drėgmės lygis ryšulyje ir kiti parametrai“, - Claas Telematics sistemos galimybes komentuoja kompanijai Claas Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „Baltic Agro machinery“ Serviso pardavimų vadybininkas Aivaras Marozas.

Pasak jo, į Axion, Arion ir Xerion serijų traktorius gamykloje sumontavus Telematics, taip pat suaktyvinama ir TONI funkcija. Taip pat, dauguma gamintojų, tokių kaip Amazone, Zunhammer ir Horsh jau užtikrina savo mašinų ir padargų suderinamumą su TONI. „TONI yra įtrauktas į oficialius ISO-Bus standartus. Claas Telematics yra vienintelė telemetrijos sistema, siūlanti traktoriaus-padargo komplekto, nepriklausomai nuo gamintojo, atvaizdavimą, dokumentavimą ir darbo optimizavimą realiuoju laiku, – akcentuoja A. Marozas. – Vis dažniau sulaukiame klausimo, ar galima matyti, pavyzdžiui, Claas kombainų duomenis John Deere telemetrinėje sistemoje. Claas numato tokią galimybę ateityje. Planuojama susieti ir Case IH, New Holland bei Steyr kompanijų telematines sistemas per DataConnect funkciją“.

Claas Telematics standartiškai montuojama daugumoje Claas traktorių ir kombainų. Be dokumentacijos, sistemoje yra ir nuotolinė technikos priežiūros funkcija, kuri apima informacijos apie gedimus perdavimą įgaliotiems serviso specialistams, proaktyvus techninės priežiūros planas yra dar viena nuotolinių paslaugų dalis.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...