Menu




Su gimtadieniu, Krone Big X

Rinka 22.06.2020   

Su gimtadieniu, Krone Big X


Šie metai Vokietijos kompanijai Krone pažymėti apvalia sukaktimi – šiemet 20-tąjį gimtadienį švenčia Krone Big X savaeigis pašarų smulkintuvas. Pirmasis 540 AG pašarų kombainas iš gamyklos Špelėje (Spelle), Vokietijoje išvažiavo 2000-ųjų gegužę. 

Tiesa, pirmajam Big X, kurio prototipas buvo pagamintas 1999 m., buvo numatytas 605 AG variklis, tačiau 600 AG pajėgumo ribą jis perlipo tik po trejų metų, kai buvo pristatyti nauji modeliai: 605 AG Krone Big X V8 ir 780 AG Big X V12. Tada taip pat buvo pristatytos ir 8, 10 bei 12 eilučių kukurūzų pjaunamosios EasyCollect.

Praėjus penkeriems metams nuo debiuto (2005 m.) gamintojas jau buvo pardavęs per 200 mašinų, tačiau pašarų derliaus dorojimo kombainų naudotojai buvo priblokšti iš nuostabos, kai Krone tais metais pristatė 1000 AG pajėgumo Big X prototipą. Milžinas turėjo du 6 cl. sinchroniškai veikiančius variklius ir 14 eilių (10,5 m), trijų sekcijų pjaunamąją EasyCollect

Trečioje Krone Big X savaeigių smulkintuvų, pristatytų 2010-aisiais, kartoje (Big X 700, 850 ir 1100) dviejų variklių koncepcijos buvo atsisakyta ir pasirinktas vienas galingesnis motoras. Į mažesnės galios klasę Krone įžengė 2013-aisiais su mažesniaisiais Big X 480 ir 580, debiutavusiais parodoje Agritechnica, po dviejų metų mažos galios savaeigių smulkintuvų gamą papildė du nauji modeliai Big X 530 ir 630

2017-ieji – ketvirtos kartos platesnių Big X 680, 780 ir 880 modelių debiutiniai metai. Juos buvo galima užsisakyti su nauja LiftCab sistema, kuri leidžia kabiną pakelti 70 cm.

Galingasis Big X 1180 į gamą buvo įtrauktas 2018 m. Varoma 1 165 AG 24,24 l darbinio tūrio Liebherr V12 variklio mašina yra galingiausias pasaulyje savaeigis pašarų smulkintuvas.

Gamintojas nesustoja diegti inovacijas ir tobulinti Big X. Praėjusioje parodoje Agritechnica pristatytos mašinos su pusiau vikšrine važiuokle. Vietoje priekinių ratų gali būti įrengti vikšriniai Zuidberg varytuvai su 760 mm pločio vikšrais. Palyginti su standartinėmis padangomis, pastarųjų atraminis paviršius 60 % didesnis, taigi, dirvos suslėgimas juntamai mažesnis. Dar viena naujiena – XCollect pjaunamosios su juostiniu pjovimo aparatu yra pirmosios, kurias paruošti važiuoti bendrosios paskirties keliais, atitinkant visus keliamus saugumo reikalavimus, yra itin paprasta. Pjaunamosios sekcijų sulankstymas, užfiksavimas transportinėje padėtyje, apsauginių šoninių skydų su signaliniais apšvietimo prietaisais ir skersiniu apačioje užlenkimas atliekamas nuotoliniu būdu, iš operatoriaus darbo vietos.

Pernykštėje parodoje pristatyta dar viena išmanioji naujiena, kurią turėtų gerai įvertinti žemės ūkio paslaugas teikiančios kompanijos. Nuo šiol galima užsakyti savaeigį smulkintuvą su nuotoline galios didinimo sistema XtraPower. Ši technologija registruotai mašinai leidžia internetu už tam tikrą mokestį užsakyti papildomas 50 AG arba 100 AG.

XtraPower gali būti naudojama tik tada, kada reikia, pavyzdžiui, dorojant kukurūzus biodujų gamybai, ruošiant silosą. Kai papildomos variklio galios nereikia, operatorius terminalo ekrane pasirenka „Pauzė“ ir variklio apsisukimai automatiškai sumažėja iki ankstesnio lygio.

Šiuo metu XtraPower galima užsakyti Krone Big X 680 modeliuose su 687 AG galios varikliais. Pasirinkęs XtraPower-50 arba XtraPower-100, operatorius gali padidinti V8 variklio galią iki 730 AG arba 775 AG. XtraPower yra aktyvuojama tik dirbant laukuose ir siūloma skirtingais laiko paketais - nuo 10 iki 250 valandų. 

Per dvidešimtmetį Krone pagamino ir pardavė apie 5300 Big X. Savaeigių pašarų smulkintuvų gamoje dviejų serijų aštuonių skirtingų versijų modeliai, pradedant nuo mažiausio Big X 480 ir baigiant flagmanu Big X 1180.

Lietuvoje pirmasis Krone Big X parduotas 2002 m. Šiandien skaičiuojama, kad šalyje dirba per 20 šių savaeigių pašarų smulkintuvų, neįskaitant įsigytų naudotų mašinų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...