Menu




700 AG - John Deere X serijos flagmanui

Technikos naujienos 18.06.2020   

700 AG - John Deere X serijos flagmanui


Praėjus 8 mėnesiams po parodos Agritechnica, kompanija John Deere oficialiai pridėjo du naujus X serijos modelius 2021-ųjų sezono javų kombainų gamoje: 639 AG pajėgumo X9-1000 ir 700 AG galios X9-1100. Atskleista ir daugiau naujų galiūnų techninių detalių, kurios iki šiol buvo laikomos paslaptyje.

Kaip teigia gamintojai, nauji javų derliaus dorojimo milžinai sukurti dideliems ūkiams, siekiantiems per valandą prikulti kuo daugiau tonų ir per dieną sudoroti kuo didesnį plotą, net ir itin sudėtingomis, drėgnomis sąlygomis. X9-1100 našumas – 100 t grūdų per valandą, esant mažesniems kaip 1,0 % grūdų nuostoliams.

Gamos naujokuose montuojami nauji PowerTech 13.6 l darbinio tūrio 6 cl. varikliai, degalų bako talpa – net 1 250 l. Jam užpildyti tereikia 2,5 min. Tokio degalų kiekio pakanka 14 darbo valandų. Kaip jau buvo minėta anksčiau, gabaritiniai šių mašinų matmenys panašūs kaip ir S790, bet vidiniais darbinių dalių matmenimis jie gerokai lenkia. X9 kūlimo separavimo plotas didžiausias iš bet kada John Deere siūlytų.

Dviejų ašinių kūlimo separavimo būgnų kombaino, kuris buvo kuriamas 10 metų, valytuvas – taip pat rekordinio dydžio – naujuose 9X kombainuose bendras sietų plotas siekia 7,0 m2, t. y. 36 % didesnis, todėl ir valymo našumas yra 45 % nei S serijos kombainų. Sukurtas naujas ventiliatorius pajėgus juos tolygiai apipūsti oru.

X9-1000 ir X9-1100 širdis – 3,51 m ilgio XDS (dviejų ašinių kūlimo separavimo būgnų) rotorius. Modulinė koncepcija tokia pat kaip ir S serijos mašinose, tad aktyvaus kūlimo-separavimo plotas siekia 5,2 m².

Modelio X9-1000 grūdų bunkerio talpa - 14 800 l, o X9-1100 – 16 200 l. Grūdų iškrovimo greitis 186 l/s. „Kad būtų patogiau iškrauti grūdus eigoje, numatytas reguliuojamos krypties iškrovimo antgalis. Kai toks didelis iškrovimo greitis, įrengtas atskirai išjungiamas grūdų padavimas iš bunkerio, tai leidžia pilnai iškrauti sraigėje esančius grūdus, kai išpilamas ne visas bunkeris. Kitą kartą įjungiant iškrovimą, sraigė bus tuščia ir nebus startinių apkrovų, kurios mažina mechanizmo ilgaamžiškumą“, - naujovę komentuoja kompanijai John Deere atstovaujančios bendrovės DOJUS agro produktų vadybininkas Saulius Sagatys.

X9 įrengti atnaujinti šiaudų smulkintuvai ir pelų skleistuvai

Galinguose modeliuose naudojama nauja Drive XL transmisija, kuri sukuria iki 30 % didesnį sukimo momentą negu ProDrive, kai dirbama kalvotuose laukuose, taip pat ir esant drėgnoms kūlimo sąlygoms. Transportinis greitis 40 km/val.

„Norint pasiekti 100 t/val. našumą, per kombainą reikia praleisti bent 200 t/val. masės. Žmogui, kad ir koks patyręs operatorius būtų, tikrai sunku suvaldyti tokius srautus, todėl dirbantiems su X9 automatinės sistemos padės „prižiūrėti“ kombaino darbinius parametrus (apkrovą, nuostolius, grūdų kokybę ir kitus)“, - privalumus vardija DOJUS agro kombainų specialistas.

Kaip ir John Deere 9000 serijos savaeigiuose pašarų smulkintuvuose, X9 taip pat turi HarvestMotion - diržinės pavaros sistemą, kuri užtikrina 20 % mažesnes degalų sąnaudas ir 30 % didesnį sukimo momentą, taip pat mažesnį variklio sūkių skaičių.

Pasak S. Sagačio, esant dideliam kūlimo, separavimo našumo, reikia ir atitinkamo kuliamos masės tiekimo, todėl John Deere šiems modeliams siūlo platesnes pjaunamąsias. „Kad ir koks būtų geras ir našus kombainas, jis nieko nenuveiks, jei plati pjaunamoji nekopijuos dirvos paviršiaus per visą pjovimo plotį. Todėl ir buvo sukurtos lanksčios pjaunamosios iki 15,2 m darbinio pločio, kurių sparnai per šarnyrus sukabinti su centrine dalimi – tai kaip trys lanksčios pjaunamosios sukabintos vyriais“, - aiškina jis.

Dviejuose naujuose modeliuose sumontuota tyliausia ir patogiausia John Deere kabina. Galima įsigyti trijų skirtingų specifikacijos lygių kabiną. Į geriausią komplektaciją įeina šildomos, ventiliuojamos ir net masažuojančios sėdynės bei kita darbo komfortą didinanti įranga. 

JDLink du metus nemokama abiejuose modeliuose, taip pat abu X9 gali būti aprūpinti AutoMaintain, Active Terrain Adjustment ir Active Yield sistemomis. X9 gali būti ratiniai arba su pusiau vikšrine važiuokle, kurių transportavimo plotis yra mažesnis nei 3,5 m. LED apšvietimas yra standartinis abiejose mašinose.

John Deere atstovai pradės priimti naujų kombainų užsakymus vėliau šią vasarą, kad būtų galima mašinas pristatyti 2021 metų sezonui. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...