Menu




Universalios, daugiafunkcės paskirties padangos Nokian Ground King

Technikos naujienos 09.06.2020   

Universalios, daugiafunkcės paskirties padangos Nokian Ground King


Naujos kompanijos Nokian Tyres universalios, daugiafunkcės paskirties padangos Ground King skirtos plačiam ratui naudotojų, ypač tinkamos daugiašakiams ūkiams, agroverslo įmonėms ir nuomos kompanijoms, kurios mašinas naudoja labai įvairioms technologinėms operacijoms: nuo lauko, miško darbų iki transporto. Tai nauja ir perspektyvi padangų tobulinimo kryptis, kurią itin palankiai sutinka ne tik naudotojai, bet ir mašinų gamintojai.

Bendra tendencija tokia, kad kuo mašina numatoma didesniam operacijų skaičiui, tuo jos naudojimo dalis transporto darbams bus didesnė. Būtent šiai problemai spręsti ir skirtos naujos Nokian Ground King padangos, kurių charakteristikos suderintos ne tik lauko, statybos, miško, bet ir transporto darbams.

Dėl pažangios Hybrilug technologijos naujų padangų charakteristikos keičiasi priklausomai nuo atraminio paviršiaus, kuriuo jos rieda: vienaip jos kontaktuoja su minkšta dirva, kitaip – važiuojant kietu paviršiumi, asfalto danga.

Nuo tradicinių žemės ūkyje ir transporto darbuose naudojamų padangų Nokian Ground King pirmiausia skiriasi protektoriumi. Nauja dirvakibių architektūra jungia gerąsias abiejų tipų protektorių savybes. Nors vizualiai atrodo panašūs į įprastus dirvakibius, Ground King jie ne vientisi, o su išpjovomis, dėl kurių jie atrodo tarsi sudaryti iš atskirų blokelių. Skiriasi ne vien tik padangų išvaizda, bet ir jų konstrukcija, įskaitant naują, dilimui atsparesnį gumos mišinį.

Pritaikius pažangią Hybrilug technologiją, naujos padangos turi daug privalumų transporto darbuose: mažesnį riedėjimo pasipriešinimą, lėtesnį dėvėjimąsi ir mažesnį triukšmingumą, taigi ir geresnį važiavimo komfortą. Lėtesnį dėvėjimąsi užtikrina specialus, dilimui atsparus gumos mišinys ir didesnis lietimosi su kontaktiniu paviršiumi plotas. Dar viena svarbi savybė – naujos padangos pritaikytos didesnėms apkrovoms. Tai buvo svarbi sąlyga jau projektuojant padangas, nes siekta atsižvelgti į transportininkų reikalavimus.

Nokian Ground King taip pat užtikrina geras pravažumo ir traukos charakteristikas statybose bei lauko darbuose. Naujos, hibridinės formos dirvakibiai pasižymi geromis savaiminio išsivalymo savybėmis, todėl išvažiavus iš lauko mažiau tenka valyti kelius.

Vokietijos Kylio universiteto, Žemės ūkio ir mitybos mokslų fakulteto specialistai išbandė Nokian Ground King padangas įvairiomis tipinėmis sąlygomis. Ilgalaikių bandymų metu ant vidutinės galios Fendt 724 Vario traktoriaus buvo uždėtos priešserijinės Nokian Ground King padangos. Dar vienas lygiai tokio paties modelio traktorius buvo „apautas“ standartinėmis, AS indekso kito gamintojo padangomis. Traktoriai 62 % laiko buvo naudojami lauko darbuose (dorojant derlių ir dirbant dirvą) ir 38 % laiko – transporte. Per tą patį lyginamąjį laikotarpį standartinių padangų dirvakibių aukštis sumažėjo trečdaliu, o Ground King dirvakibiai nudilo tik penktadaliu. Dirvos dirbime Ground King pasirodė taip pat geriau už standartines AS tipo padangas: tomis pačiomis sąlygomis buvo išmatuota didesnė traukos jėga ir iki 2 % mažesnis varytuvų buksavimas.

Atliekant derliaus dorojimo technologines operacijas, hibridinis naujų padangų protektorius mažiau pažeidžia dirvą, žolynų ražieną ir šaknų sistemą. Po pirmo ir antro pjovimo, žolynai traktoriaus vėžėse atželia greičiau, todėl jų derlingumas padidėja iki 29 %.

Nokian Tyres tikisi, kad universalios, daugiafunkcės Ground King padangos kai kurioms mašinoms taps pirmo (gamyklinio) komplektiškumo padangomis. Nokian Ground King padangas nuo šių metų pradžios jau galima užsakyti bendrosios ir specialiosios paskirties traktoriams.



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...