Menu




Atnaujinta John Deere 6M traktorių serija Lietuvos rinkoje pristatyta virtuliai

Technikos naujienos 29.05.2020   

Atnaujinta John Deere 6M traktorių serija Lietuvos rinkoje pristatyta virtuliai


Dėl karantino suvaržymų apribotus planuotus masinius renginius technikos gamintojai ir pardavėjai perkelia į virtualią erdvę. Vakar DOJUS agro Facebook paskyros draugai ir sekėjai, net ir sėdėdami už traktoriaus su automatine vairavimo sistema vairo, galėjo virtualiai susipažinti su atnaujinta John Deere 6M traktorių serija. Naujovę planuota pristatyti pavasarinėje parodoje Ką pasėsi... 2020. Virtuali pažintis, kuriai skirta visa diena, paįvairinta konkursais ne tik ūkininkams, bet ir jų atžaloms. 

Pasak DOJUS agro rinkodaros vadovės Kristinos Makūnienės, technikos pirkėjams pasiekti ieškoma vis naujų būdų ne tik dėl masinių renginių draudimo. „Nauja ūkininkų karta informacijos ieško kitokiais nei vyresnės kartos žemdirbiai būdais. Facebook – vienas iš jų. Be to, ir pati informacija turi būti pateikiama glaustai, aiškiai, patraukliai ir patogiausiu metu. Stengiamės prisitaikyti prie visų mūsų klientų, ir vyresnių, ir jaunesnių, poreikių“, - sprendimą organizuoti virtualų naujos 6M serijos traktorių pristatymą argumentuoja K. Makūnienė.

Pasak įmonės produkto vadybininko Pauliaus Orinto, pristačiusio atnaujintą 6M seriją, kompanija John Deere gaminamą techniką tobulina nuolat. „6M serija atnaujinta ne tik kokybiškai, bet ir kiekybiškai – gama išsiplėtė naujais modeliais, kurie dabar apima galios diapazoną nuo 90 iki 195 AG, t. y. 6M serijos traktoriai apima iškart dvi klasės: vidutinės galios (su 4 cl./4,5 l arba 6 cl./6,8 l variklis, ratų bazė >2,7 m) ir kompaktinių vidutinės galios (su 4 cl./4,5 l variklis, ratų bazė <2,7 m), - technines savybes pristato P. Orintas. – Ko ne buvo ankstesnėje serijoje – galios didinimo sistemos. Atnaujintiems 6M modeliams ji papildomai suteikia 20 AG, atliekant transporto darbus ir naudojant GTV“. 

Pasak Pauliaus Orinto, daugiausia pokyčių – 6M traktorių kabinoje

Matomumui pagerinti traktoriuose pažemintas variklio gaubtas, o prietaisų skydelis nuo vairo kolonėlės perkeltas ant kabinos dešinės pusės statramsčio. Kompaktiniai vidutinės galios John Deere modeliai išsiskiria manevringumu (apsisukimo spindulys tik 4,35 m) ir itin didele naudingąja apkrova (bendroji traktoriaus masė 10 450 kg).

Daugiausia vizualiai matomų pokyčių yra 6M serijos traktorių kabinoje. Joje dabar erdviau, geresnis matomumas, mažesnis triukšmo lygis. Prietaisų skydelis, kuris anksčiau buvo pritvirtintas prie vairo kolonėlės, perkeltas ant kabinos dešinės pusės statramsčio. Stebėti traktoriaus parametrus vertikaliame, didelės raiškos ekranėlyje dabar gerokai patogiau, be to geresnis ir matomumas priekine kryptimi.

Papildomos įrangos sąrašą papildė elektrinis proporcinis HS skirstytuvo sekcijų valdymas, naujas kompaktiškas daugiafunkcis CommandARM sėdynės porankis, kryžminė svirtelė su jos šone įrengtu elektrohidraulinio reverso mygtuku, kuri dabar gali būti skirta ne tik krautuvo, bet ir iki trijų HS skirstytuvo sekcijų valdymui, šaldiklis maistui ir gėrimams, LED darbo zonos žibintai ir kt. „Papildomos įrangos sąrašas labai gausus, todėl kiekvienas gali sukomplektuoti labiausiai jo poreikius atitinkančią mašiną“, - pabrėžė P. Orintas. Anot jo, svarbu ir tai, kad visi 6M traktorių komponentai pagaminti John Deere, todėl yra tarpusavyje suderinti. 

Iki spalio 10 d. užsisakiusiems atnaujintos 6M serijos traktorius DOJUS agro padovanos nuotolinės diagnostikos ir stebėsenos sistemą JDlink, LED žibintus, elektrinį proporcinį HS skirstytuvo sekcijų valdymą ir CommandARM porankį

P. Orinto teigimu, 6 serijos John Deere traktoriai – populiariausi Lietuvoje, jų šalyje dirba apie 3 000. „Pernai Lietuvoje pardavėme 54 vnt. 6M ir 7 vnt. 6MC/6RC traktorių. Iš viso 61 vnt. Pernai 6M, 6MC ir 6RC buvo atskiros serijos, o šiemet visos susijungė ir tapo naująją . Tradiciškai modelius iki 150 AG labiau rinkosi gyvulininkystės ūkiai, o nuo 150 AG augalininkystės ūkiai“, - teigė bendrovės produktų vadybininkas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...