Menu




John Deere priekinių krautuvų naujovė – M serija

Technikos naujienos 26.05.2020   

John Deere priekinių krautuvų naujovė – M serija


Kompanija John Deere pristato iki 150 AG John Deere traktoriams skirtus naujus keturių modelių M serijos krautuvus. Tai paprastesnės konstrukcijos krovimo įranga, nei prieš penkerius metus pristatyti pažangesnės R serijos krautuvai. DOJUS agro planuoja, kad naujovė Lietuvą pasieks šį rudenį. 

M serijos priekiniai krautuvai ne tik paprastesnės konstrukcijos, bet ir lengvesni (apie 20 % nei R serijos), strėlės rėmas plonesnis, tad geresnis ir matomumas, tiesa, jų keliamoji galia mažesnė. Anot gamintojo, krautuvai gali dirbti gana greitai: 603M modelis krovinį į didžiausią aukštį iškelia per keturias sekundes.

Mažiausias 543M modelis yra 1 450 kg svorio, jo kėlimo aukštis siekia 3,7 m. 603M krautuvo keliamoji galia yra 1 700 kg, o didžiausias kėlimo aukštis yra 3,9 m. 623M gali pasiekti 4,1 m aukštį ir pakelti 1 770 kg krovinį, o didžiausias gamoje – modelis 643M, kurio keliamoji galia 1 880 kg, didžiausias kėlimo aukštis 4,3 m. Krautuvai skirti 5M, 5R, 6M, 6R modeliais (įskaitant 6155M/R).

Pasak DOJUS agro Produktų vadybininko Pauliaus Orinto, pirmieji M serijos krautuvai Lietuvos rinką pasieks jau šį rudenį. „Jie yra kiek lengvesni, paprastesnio dizaino, neturi kai kurios papildomos įrangos pasirinkimo galimybių nei R serijos krautuvai. Todėl galėsime pasiūlyti konkurencingą kainą tiems, kurie nedirba taip intensyviai ir kam nėra būtini R serijos privalumai“, - pabrėžia P. Orintas.

Vadybininko teigimu, M serijoje krautuvo amortizacija yra papildomai pasirenkama įranga (R serijoje standartinė), be to, amortizacija įjungiama mechaniškai iš lauko, pasukus specialią rankeną (R serijoje įjungiama elektriniu jungikliu kabinoje). „Dar vienas skirtumas, palyginti su pažangesniais R serijos krautuvais, M serijos krautuvo pastatymo kojos fiksuojamos rankiniu būdu, perkišant kaištį, R serijoje pastatymo kojos automatiškai prisitaiko prie paviršiaus ir automatiškai užsifiksuoja. M serija neturi padargo atkabinimo iš kabinos galimybės, - skirtumus vardijo P. Orintas. – Be to, M serijoje nėra ant krautuvo montuojamų darbinių žibintų“.

DOJUS agro produktų vadybininko teigimu, iš visų traktorių iki 150 AG apie 40-50 % parduodami su priekiniais krautuvais, o per pirmus penkis šių metų mėnesius parduota dvigubai daugiau traktorių iki 150 AG nei 2019 metais, iš jų daugiau kaip pusė buvo užsakyta su priekiniais krautuvais.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...