Menu




Technikos pardavėjų sezono naujienos. IV dalis

Technikos naujienos 21.05.2020   

Technikos pardavėjų sezono naujienos. IV dalis


Ketvirtojoje technikos prekybos įmonių naujienų apžvalgoje pristatome javų kombainus, kuriuos buvo planuota demonstruoti jubiliejinėje parodoje „Ką pasėsi ... 2020“.

JAVŲ KOMBAINAI

Claas Lexion 6700 Terra Trac (atstovas UAB Konekesko Lietuva) 

Tai naujos kartos Lexion kombainas su keturių būgnų kūlimo separavimo sistema ir šešiais klavišiniais kratikliais. Vienintelė rinkoje derliaus dorojimo mašina su tangentiniu kūlimo aparatu, turinti masės greitintuvą APS.

Kombaino kūlimo būgno plotis (1 700 mm) liko nepasikeitęs, tačiau kūlimo būgno skersmuo padidintas daugiau kaip ketvirtadaliu, iki 755 mm, todėl dabar ant jo įrengta ne 8, o 10 spragilų. Kūlimo būgno pobūgnio gaubimo kampas sumažintas iki 132º, todėl masės judėjimas tiesesnis, švelnesnis darbinių dalių (spragilų, mentelių) poveikis, mažesnis galios poreikis kūlimui. Papildomai įrengtas 600 mm rotorinis šiaudų separatorius, kuris kartu su nauju kūlimo būgnu užtikrina 25 % didesnį kombaino laidumą. Trijų būgnų pobūgnių padėtis reguliuojama sinchroniškai ir tiesiai iš operatoriaus darbo vietos. Taip pat sinchroniškai reguliuojami visų keturių būgnų sūkiai. Dviejų pakopų, išcentrinį ventiliatorių turintis valytuvas Jet Stream patobulintas, geriau pritaikytas didesniam masės srautui.

Naujame kombaine automatinis Cemos Automatic valdymas apima ne tik separavimo sistemą su valytuvu, bet ir kūlimo aparatą. Pusiau vikšriniame kombaine Lexion 6700 Terra Trac įrengtas Etapo V taršos reikalavimus atitinkantis 10,7 l/408 AG Mercedes-Benz OM 470 LA variklis.

 

Claas Lexion 6700 Terra Trac

Sampo Comia C8 (atstovas UAB Rovaltra)

Kompaktiška derliaus dorojimo mašina su 4,8 m pločio pjaunamąja, tangentiniu kūlimo aparatu ir klavišiniais kratikliais. Kūlimo separavimo sistemoje įrengtas 400 mm skersmens masės greitintuvas, gamintojo, iki 20 % kombaino našumą. Kūlimo būgno skersmuo – 500 mm. Klavišiniai kratikliai – penkių pakopų, su išimamu dugnu, pagaminti iš nerūdijančio plieno. Grūdų bunkerio talpa – 5 400 l. Kombaine įrengta atskira perkūlimo sistema, moderni Avara kabina su lietimui jautriu valdymo terminalu.

Kombaine sumontuotas 210 AG pajėgumo AGCO Power variklis. 

 

Sampo Comia C8

PROFI Lietuva 2020/2



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...